Knusse caféroutes

4 okt 2021

Zin in een knus, warm cafeetje tijdens je tocht? Je moet het ons geen twee keer vragen. Deze drie routes nemen je mee naar de gezelligste cafés van ons land. Ideaal om je op te warmen bij het frisse herfstweer. Heerlijk!


1.         Land van kreken en cafeetjes (Oost-Vlaanderen)

Ooit waren in het Meetjesland meer dan 100 brouwerijen actief, vandaag zijn het er nog twee: Brouerij Van Steenberge, die al meer dan twee eeuwen de dorstigen laaft, en de relatief nieuwe Huisbrouwerij Den Tseut. Deze tocht brengt je langs beide biertempels, maar vooral ook langs enkele bijzondere herbergen. Je treft ze aan in al even bijzondere dorpen of midden in het fascinerende krekenlandschap.

Ontdek hier de route van 54 km.

 

2.         Het lekkere Westen (West-Vlaanderen)

In Alveringem hebben ze van 'landelijk ontspannen' een kunst gemaakt. Ver weg van fileleed en stadsdrukte geniet je er van oneindige vergezichten en een adembenemende stilte, van dorpjes met levendige cafés en lekker eten. Variatie troef wat streeklekkers betreft: van paté en potjesvlees tot de bekende koekjes van Jules Destrooper en een rijke keuze van bieren. Kortom, je hoort nu al de lokroep van 'het lekkere westen'.

Ontdek hier de route van 43 km.

 

3.         Het land van Playsantiën (Antwerpen)

In Malle, Zoersel en Zandhoven staan hoven van plaisantie. Koopmannen en industriëlen, rijk geworden met hun activiteiten in de haven van Antwerpen, bouwden een buitenverblijf in de bosrijke Kempen om er te genieten van het soete buitenleven. Deze fietsroute doet vier dergelijke grote bosgebieden aan. Dit is meteen ook een regio van streekbieren; je fietst voorbij brouwerij Pirlot in Zandhoven met Kempisch Vuur in de ketels. De authentieke trappistbieren van Westmalle proef je in café Trappisten op een steenworp van de abdij.

Ontdek hier de route van 39 km.