Knooppuntfietsen in Antwerpen

16 Oct 2019

Fietsen in de stad Antwerpen, waarom niet? De laatste decennia leverde het bestuur grote inspanningen om de fietsinfrastructuur te verbeteren in de Scheldestad. Ontdek met deze drie routes wat de stad én de provincie Antwerpen je als Knooppunterfietser te bieden hebben.

 

Tijdens deze fietsroute van 49 km fiets je langs het MAS en het aantrekkelijke park Spoor Noord. Ook de 19de eeuwe parken en forten op je pad vormen een onverwachte oase van rust en schoonheid.

Met deze Knooppunterroute van 38 km flirt je vanuit het Wase Haasdonk  met het Scheldeland en wisselen natuur en cultuur elkaar voortdurend af. Een forse dosis groen krijg je voorgeschoteld in het recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas, het poldergebied Schouselbroek en langs de boorden van de Schelde. In Rupelmonde ontmoet je de grote cartograaf Mercator en in Bazel houd je ongetwijfeld halt bij de historische waterburcht Wissekerke.

Of zoek het nog verder in de provincie Antwerpen met deze route van 33 km die in Herentals start. Herentals ligt aan de laatste westelijke uitloper van de Kempische Heuvelrug, de enige heuvel op deze tocht. Op het hoogste punt heb je een fantastisch uitzicht vanaf de Toeristentoren. Door Herentals stroomt de Kleine Nete. Je fietst zo meteen meermaals langs deze waterweg en dat geldt ook voor 'grote broer', de Grote Nete. Op de Neteoever bouwde de molenaar van Grobbendonk zijn onderkomen. De groene, ongeschonden vallei waardoor de Kleine Nete zich een weg baant, is werkelijk een lust voor het oog.

Copryight foto : David Samyn in opdracht van Fietsvakanties in Vlaanderen