Knooppunters boekentip : Bij ons in het dorp

27 mei 2020

Misschien was die ene geplande reis deze zomer al lang een droom in wording. Je maakte plannen om een nieuw stuk van de wereld te ontdekken, je ging je laten meevoeren naar onbekende plekken en was je leven opnieuw een aantal unieke reiservaringen rijker. Die grote portie nieuwsgierigheid en de zin om erop uit te trekken hoeven niet ingeperkt te worden. Deze elementen zijn namelijk perfect voor een reis dichtbij. Want om de hoek, daar liggen paradijsjes en een pak belevenissen op de loer.

Afgezonderd van de wereld, een dorpje waar het geluk voor het rapen ligt, plekjes om de pauzeknop in te drukken, of een herontdekking van de bekendste plekken in België. Er zijn zo veel invalshoeken om de drukte van de dag even te laten en op vakantie te gaan in eigen land.

Bij Knooppunter sprokkelen we acht mustreads voor deze zomer uit voor je . De nadruk ligt op natuur, op plekken waar je duurzaam toerisme beleeft en onze "locals" steunt. Onze eerste tip in het rijtje is Bij ons in het dorp!

 

Hoe zou het nog zijn met de 50 mooiste dorpen van Vlaanderen? Ruim tien jaar na de verkiezing vinden #dorpologen Sophie Allegaert, Gert Corremans en Lynn Guillaume ze alle 50 even prachtig. Waarom? Omdat het dorpsgeluk er 50 keer voor het rapen ligt. De tijd staat niet stil in onze dorpen. Ze leven, de jonge generatie schrijft er nieuwe verhalen. Dompel je met dit boek helemaal onder in het dorpsgeluk. De tips hiervoor verzamelden we bij de dorpelingen zelf:

  • met je gezin langs de mooiste dorpslandschappen wandelen

  • hoeve-ijsjes likken, geitenkaasjes kopen, ezeltjes aaien

  • kastelen, kerken, kapellen, musea, vakwerk- en klapluikhuisjes bewonderen

  • genieten op een terras aan de waterkant, op het dorpsplein of in een stille tuin

  • designers en kunstenaars bezoeken, tafelen in een toprestaurant, overnachten in een trendy B&B...

  •  

Zin om het boek te ontdekken ? Lees hier verder.