Knooppunterambassadeur in hart en nieren

27 Mar 2019

Sportieve vijftiger Patrick werkte jaren als wielerjournalist. En hij heeft een zwak voor fietsen. Hoe zijn jaar er normaal uitziet? ‘s Zomers doorkruist hij de mooiste streken op zijn stalen ros. ‘s Winters schrijft hij erover.

 

Een jongensdroom

Als kleine jongen keek Patrick bewonderend naar de knoestige Flandriens op het kleine scherm. Hun drive deed hem hard op de trappers staan wanneer hij naast zijn neef fietste. Die koerste bij de ‘nieuwelingen’. Patrick mocht dat niet van thuis. De liefde voor de sport én het materiaal zijn niettemin blijven groeien. Een techneut is hij niet, maar hij kan echt genieten van ‘een schoon koersvelootje’.

Mee aan de wieg

Patrick is bijzonder. Hij hielp mee het concept Knooppunter uitwerken. En hij blijft routes uitstippelen én gidsen samenboksen. Er is geen brugje, geen riviertje en geen kasteel dat hij niet voorbijzoefde.

 

Tips van een kenner

1. Fietsen langs water is altijd zen!
2. Vertrek in Bredene aan de ‘Blauwe sluis’ (knooppunt 26) voor een superleuke rit.
3. Neem onderweg eventueel een bidon water mee.
4. Een ouderwetse ‘Melikoek’ zorgt voor voldoende suikers.

PS Vraagt een sympathieke fietser je onderweg naar jouw ervaringen met Knooppunter? Wie weet. Misschien is het ‘onze’ Patrick. Hij is dan ook een ambassadeur in hart en nieren.