Knooppunter een woordje uitleg
Fietsknooppunten
De routes uit de fietsgidsen en -boxen van Knooppunter zijn gebaseerd op het systeem van de fietsknooppunten. Gewoon door de aangegeven knooppunten – de genummerde bordjes – te volgen, kun je de uitgestippelde tochten uit deze
gidsen probleemloos fietsen.
Het fietsknooppuntennetwerk
Het fietsnetwerk in Vlaanderen omvat duizenden kilometers rustige en veilige fietswegen. Waar een of meer trajecten elkaar kruisen, ligt een fietsknooppunt. Elk van die knooppunten draagt een eigen nummer. Langs de weg worden fietsknooppunten aangeduid op rechthoekige signalisatieborden (blauw voor Limburg, groen voor de overige provincies). Tussen twee knooppunten staan geregeld signalisatieborden met richtingspijlen, zodat je steeds op het juiste pad blijft. De aanduidingen worden steevast in de twee richtingen voorzien: dit laat je toe om ieder traject in beide richtingen te rijden.
Zo werkt het
Dankzij de fietsknooppunter kun je op elk moment in één oogopslag de route volgen. Dit concept biedt de fietser de meest complete info in de meest compacte vorm: volgorde van knooppunten, afstand tussen de fietsknooppunten, totaalafstand, aanduiding van de bezienswaardigheden en horecagelegenheden.
Knooppunterhouder
Zelf je route samenstellen
Wie graag zelf een route wil samenstellen, maakt gebruik van de fietsrouteplanner op deze website. In enkele muisklikken duid je het start- en eindpunt aan. Eenmaal je route gekozen, kun je deze ook afprinten als een handige Knooppunterfiche.
Kies uit 850 fietsroutes
Fietsen is genieten. Dat weten we bij Knooppunter als geen ander. Maak je keuze uit 850 kant-en-klaar uitgestippelde fietsroutes en je kunt er meteen op uit. Print de routekaart, de Knooppunterfiche voor in de houder op je stuur of het GPX-bestand voor in je GPS.