Kilometers op de fiets

6 mei 2022

Met deze twee routes bieden we telkens 50 km fietsplezier én onverwachte plekjes aan. Je fietst door mooie streken als het Walenbos en de omgeving van het kasteel in Horst, of je gaat voor een fietsroutee in de Keempen met een rijk cultureel erfgoed.

 

Vertoeven in het Hageland

De Uilenberg, Meensel, Kiezegem, Miskom, Wersbeek en Houwaart, het zijn plaatsen waar de doorsnee-Vlaming nog nooit van gehoord heeft. Als je vraagt waar Houwaart ligt, geven de meeste mensen de naam van een voetbalploeg, waarvan dan volgens hen de gelijknamige man ook trainer is. En Horst, waar ons rendez-vouspunt ligt, wordt al evenmin gevonden door een doorsnee gps. De streek tussen de Grote Beek en de Molenbeek is zelfs door de boeren niet geliefd, want dit Hageland is een stuk minder vruchtbaar dan Haspengouw. Maar dit is wel een leuk fietsland, met kleine hellingen, echte kuitenbijters en mooie streken als het Walenbos, de omgeving van het kasteel in Horst of Gemp of het Begijnbos.

Ontdek hier de route van 50 km.

 

 

Fietsen in het land van Nete en Aa

Een fietsroute vol afwisseling in hartje Antwerpse Kempen. De tocht begint aan de oude Schranshoeve in Vorselaar en brengt je vervolgens naar Herentals, waar je vanaf de Toeristentoren de omgeving kunt overschouwen. Van de oude landduin de Kempense Heuvelrug daal je af naar de vallei van de Kleine Nete. Nadat je de koekjesgeur van de Lu-fabrieken opgesnoven hebt, bereik je een van de mooiste plekjes van de provincie Antwerpen: de watermolen van Grobbendonk. De kers op de taart is zeker het waterslot van Vorselaar of het kasteel de Borrekens. Je merkt het al: dit is een fietsroute met een rijk cultureel erfgoed.

Ontdek hier de route van 51 km.

 

Copyright: David Samyn in opdracht van Fietsvakanties in Vlaanderen