Skip to main content

Kasteeltochtjes met extraatjes

3 Jul 2017

Kasteeltochtjes zijn als verrukkelijke taartjes: puur genot. De extraatjes? Die vormen absoluut de kers bovenop. Heerlijk én gezond zomers genieten, wordt dit. En, ja, je mag elke tocht meer dan één keer rijden. Vervelen doen ze nooit!

Met de overzet (Hemiksem (39 km)

Kasteel Klaverblad, Den tuyventoren en Fort 8... geef toe: die namen zouden niet misstaan in een spannende strip. Maar ze zijn echt! Extraatjes op deze fietstuitstap? De overzet met de veerdienst én het gedenkteken voor 9/11.

Ontdek hier de route. 


Aperitiefwandeling in Rijkhoven (41 km - verkorte versie 20 km mogelijk)

Een wijnkasteel, een rococokasteel en een commanderij vullen de wishlist van de kasteelliefhebber. De route op zich door de agrarische landschappen brengt een vleugje zen. Het extraatje? In juli en augustus kan je in Alden-Biesen een aperitiefwandeling maken. Een apero én de vertrekken van het goed bezichtigen? Toptip!

Ontdek hier de route.

 

Kastelen en cultuur (Deurle - 37km)

De kastelen en de Leie vormen het decor voor een idylisch ritje. Ben je in voor wat cultuur? Hop één van de musea binnen. Kunstenaars voelden (en voelen zich nog altijd) thuis in deze streek. Het extraatje? Bezoek de tuin rond het kasteel van Ooidonk - een pareltje - voor een luttele 2 euro. Doen!

Ontdek hier de route.
 

Zin in meer kastelen ? Ontdek hier onze nieuwe Knooppunter Kastelenbox.