In het spoor van de profs

3 mrt 2021

De voorjaarskoersen doen ook bij ons de fietskriebels ontwaken! Met deze twee routes treed je in de sporen van de profs en ontdek je  de omgeving van deze klassiekers. Haal je stalen ros dus maar uit zijn stal, zorg voor warme kledij, opgeladen batterijen en een zonnig humeur!

 

In het wiel van de flandriens

Fietsen door de Vlaamse Ardennen, het is alsof je even mag voetballen in Camp Nou of tennissen op Roland Garros. Je beleeft er de koers in het echte decor. Je ondervindt aan den lijve hoe steil de Taaienberg is en hoe de kasseien van de Oude Kwaremont er werkelijk bij liggen. Als de Omloop het Nieuwsblad, de E3 Harelbeke of de Ronde van Vlaanderen voorbij zijn, liggen les voies sacrées van de wielersport in ieders bereik. De wielerfan, de sportieveling en de recreatieve fietser - al dan niet elektrisch - kunnen dan op hetzelfde parcours fietsen als de wielrenners. Tijdens deze lus sturen we jou van Oudenaarde naar Ronse, twee steden die onlosmakelijk verbonden zijn met de koers. Je kruipt in het wiel van Peter Sagan, Mathieu Van der Poel, Marianne Vos of Annemiek van Vleuten en je wordt een echte fandrien(ne).

Ontdek hier de route van 43 km.

 

Tussen Leie en Schelde

Je vertrekt in Harelbeke, waar je heerlijk kunt ontspannen in het Proviciedomein De Gavers. Het Guldensporenpad brengt je naar de Kattenberg van Bellegem, waarbij je onderweg kunt genieten van de rustgevende natuur. Via Kortrijk kom je terug aan in Harelbeke, waar je nog even een kijkje kunt nemen in de banmolens.

Ontdek hier de route van 38 km.