Het bos door de bomen zien

30 aug 2022

Zin om even ons dagdagelijks werk te onderbreken en op de fiets nieuwe horizonten te verkennen?  Waarom ga je niet eens op ontdekkingstocht in ons mooie Vlaanderen? Verken een paar van onze talrijke Vlaamse natuurlandschappen. Je leert er niet alleen je eigen regio beter door kennen, je werkt ook aan je gezondheid. “Een gezonde geest in een gezond lichaam” zijn tenslotte niet zomaar loze woorden!

 

1. Het groene Meetjesland

Je maakt met deze prachtroute ‘de brug’ tussen het provinciedomein Het Leen, het Keigatbos en het Drongengoed, het grootste aaneengesloten bos van Oost-Vlaanderen. Als je volop wil genieten van groen en rust of op ontdekking wil gaan in de natuur, is het provinciaal domein Het Leen een aanrader. Je vindt er meer dan 260 ha bos met 36 km wandel- en fietspaden. Je kunt er vissen, picknicken en ravotten in het speelbos. Bovendien spijker je je kennis over het bos en dieren bij in het Bosinfocentrum met zijn permanente en tijdelijke tentoonstellingen over bos en natuur.

 

Ontdek hier de route van 34 km.

 

2. De Groene Gordel van Brugge

Bosrijke en landelijke gebieden in en rond de befaamde werelderfgoedstad Brugge? Jazeker! Op deze tocht ontbreekt het absoluut niet aan een goede portie natuur. De omgeving van Brugge is rijkelijk bezaaid met bossen, kasteelparken en open landschappen met akkers en weiden. Bovendien zijn de talrijke pittoreske dorpjes op deze tocht zeker en vast een bezoekje waard.

 

Ontdek hier de route van 49 km.