Het bos door de bomen zien

15 jun 2020

Tv kijken, lezen, opruimen… Zin om even ons dagdagelijks werk te onderbreken en op de fiets nieuwe horizonten te verkennen? Geen idee wat precies te doen? Geen nood. Waarom ga je niet eens op ontdekkingstocht in ons mooie Vlaanderen? Verken een paar van onze talrijke Vlaamse natuurlandschappen? Je leert er niet alleen je eigen regio beter door kennen, je werkt ook aan je gezondheid. “Een gezonde geest in een gezond lichaam” zijn tenslotte niet zomaar loze woorden!

 

1. Door Bos en heide

Vanuit Heide verken je de Kalmthoutse Heide, een zeldzaam overblijfsel van de oerheide die vele eeuwen geleden de hele Kempen bedekte. Via Wildert en het residentiële Kapellen fiets je terug richting Kalmthout. Gaandeweg ben je voortdurend omringd door idyllische bossen en adembenemende heidelandschappen. De natuur rondom jou doet de tijd als het ware even stilstaan. Stilte en natuur zorgen er samen voor dat je even naar lucht kunt happen en de stress van het dagelijkse leven voor een momentje kunt vergeten.

 

Ontdek hier de route van 37 km.

 

2. De Groene Gordel van Brugge

Bosrijke en landelijke gebieden in en rond de befaamde werelderfgoedstad Brugge? Jazeker! Op deze tocht ontbreekt het absoluut niet aan een goede portie natuur. De omgeving van Brugge is rijkelijk bezaaid met bossen, kasteelparken en open landschappen met akkers en weiden. Bovendien zijn de talrijke pittoreske dorpjes op deze tocht zeker en vast een bezoekje waard.

 

Ontdek hier de route van 49 km.