Herfstfietsen

28 sep 2016

Het is herfst! Maak jullie maar klaar voor vallende bladeren, de eerste crossen op TV en pannenkoeken op zondagmiddag. In deze periode tonen bossen zich van hun beste kant. Alweer een reden dus om die fiets van stal te halen. En stop gerust in een gezellige kroeg voor een pannenkoek en de finale van de cross hé ;).

1. Dambordroute uit sympathie voor de aanplanters van dreven en bossen: Tot de 18de eeuw was het landschap van Torhout tot Aalter, ten Zuiden van Brugge, een woestenij. Er was enkel zand en heide, moerassen en vijvers. Dit ooit grootste heidebied van het graafschap Vlaanderen, Bulskampveld geheten, is nu een heus "landschapspark" én het bosrijkste gebied van West- en Oost-Vlaanderen. Geen wonder dat veel gefortuneerden hier hun pronkerige villa staan hebben.

Bekijk de route en knooppunten.

2. Fietsen in de stille Kempen: De streek tussen Turnhout en Herentals is opmerkelijk bosrijk. Geen wonder dus dat deze streek heel wat grote veldrijders heeft voortgebracht. Misschien kom je langs deze tocht wel een trainende Wout Van Aert tegen? Wat zeker is, is dat je in alle rust kunt genieten van het Kempense landschap met zijn langgevelhoevetjes, bossen, beekjes en een watermolen uit een lang vervlogen tijd.

Bekijk de route en knooppunten.

3. Flaneren langs water en bossen: Welkom in Bosland, in het uiterste Noord-Westen van Limburg! Misschien is Bosland wel het bos der Vlaamse bossen. Het is alleszins het grootste aaneengesloten bosgebied in Vlaanderen én het grootste kindvriendelijke natuurgebied van Vlaanderen. Daar moet je toch 's doorgereden hebben hé. Je fietst bovendien langs de het natuurfenomeen, geheten de Lommelse Sahara. Heerlijk fietsen, daar in het Lommelse!

Bekijk de route en knooppunten.