Heerlijk herfstfietsen met warme tussenstops

22 sep 2020

Het is een feit: fietsen dit seizoen is anders dan tijdens de warme maanden. Met een andere insteek, blijft het wel even hard… genieten. Kijk je ogen uit op de kleurrijke herfsttaferelen én hop onderweg binnen in een knus café.


Kasseien en keigoede bieren (Alsemberg)

Het Pajottenland strekt zich uit langs de zuid- en westkant van de Brusselse agglomeratie. Op de oevers van de Zenne en het kanaal Brussel-Charleroi waren de voorbije eeuwen tientallen gespecialiseerde geuzebrouwerijen actief. Van de elf overblijvers ontdek je er tijdens deze fietsroute drie: 3 Fonteinen en Oud Beersel (Beersel) en Boon (Lembeek). Het geuzebier dat je onderweg proeft, is gemaakt van meerdere lambieken van verschillende leeftijden.  Het Hallerbos en het kasteel van Beersel zorgen voor extra herfstsfeer. 

Ontdek hier de route van 35 km.


Archeologie, bier én koers (Oudenaarde)

Al sinds de 12de eeuw is Oudenaarde een echte bierstad. Vooral het Oudenaardse bruin geniet naam en faam. Dat heeft met de unieke kwaliteit van het bronwater in de Vlaamse Ardennen te maken; het is ijzerhoudend en bevat een hoog calciumgehalte. Het verklaart ook waarom de traditie van het bruine bier er wordt voortgezet. Ooit waren er in Oudenaarde zeventien brouwerijen, vandaag nog altijd vier - wat vrij uniek is voor één stad

Ontdek hier de route van 37 km.


Natuurgebied en bier, natuurlijk (Ranst)

We blijven in dezelfde aard voortborduren: natuurschoon én de bijzonder gezellige bruine kroegen die zo typisch zijn voor onze Bourgondische aard zijn schering én inslag. Stop even bij de Trappisten of kies een klein gezellig plekje voor ‘n warme tête-à-tête met je fietspartner.

Ontdek hier de route van 55 km.