Gevallen met de fiets? Geen paniek !

20 apr 2021

Fietsen geeft je een boost! Op een gezonde manier maak je kennis met prachtige bezienswaardigheden, charmante dorpjes en verrassende natuurplekjes. Fietsen is altijd een plezierige ontdekking!

Goed begonnen is half gewonnen, dat geldt ook bij een deugddoende fietstocht. Deze checklist zorgt alvast voor de eerste kilometers.

1. Je fiets

Check voor je vertrekt nog eens de staat van je tweewieler. De juiste bandenspanning, goede remmen, goed geoliede ketting én werkende lichten: ze zijn essentieel.

2. Het weerbericht

Echte Knooppunters laten zich niet afschrikken door een regendruppel. Toch is het wijs te weten welk weer je kan verwachten. Al is het maar om de geschikte kledij aan te trekken.

3. Plan je route

Zo weet je precies hoeveel kilometer je zal afleggen, welke wegen je zal nemen. Dit maakt het fietsen nog aangenamer.

4. De inhoud van je fietstas

Deze spullen neem je mee in de fietstas voor een zorgvrije fietstocht.

- Je identiteitskaart en je portefeuille
- Je telefoon
- Een kleine snack en voldoende water
- Een reparatieset voor je fiets
- Aangepaste kleding
- Een EHBO-kit inclusief de Bepanthen® Wondgel 4 in 1

Een fietsongeluk is soms snel gebeurd. Een put in de weg, een natte plek in een bocht, je evenwicht verliezen op je fiets. Wat doe je dan?

Ga eerst snel en veilig naar de kant van de weg en kijk wat de schade is. Check hoe je je voelt. Wanneer je voelt dat er meer aan de hand is, neem je direct contact op met het noodnummer. Is je letsel beperkt tot een oppervlakkige wonde, zoals een schaafwonde of een kleine snijwonde? Zorg dan dat je je wonde ter plaatse al uitwast met proper water en ontsmet. Een absolute aanrader daarna is een verzorging van je wonde door het gebruik van de Bepanthen Wondgel 4 in 1. Dit is een medisch hulpmiddel zonder parabenen, kleurstoffen of parfum. Het prikt niet, is heel fijn om aan te brengen door de lichte textuur en de snelle absorptie. De gel is vrij beschikbaar bij je (online) apotheek of drogisterij. Het kan heel makkelijk mee in de de EHBO-kit door het handige formaat.

Het is een slimme hydrogel die vier belangrijke functies heeft. Het zorgt voor een versnelde wondgenezing. Je hebt een onmiddellijke pijnverlichting dankzij de verkoeling. Het helpt infecties voorkomen en het vermindert het risico op littekens.

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Bayer-Bepanthen.

Date of Approval 19-04-2021-LMR-CH-20210419-29