Gaan we fietsen vandaag?

20 mrt 2022

Nog even en daar is de paasvakantie ! Niets leukers dan om de (klein)kinderen een dag mee te nemen met de fiets. Gezellig, gezond en tof! Zoek je graag alvast wat inspiratie voor fijne fietsroutes? Ontdek in 5 minuten 2 fietstochten die je samen met de kroost kan doen. De kleintjes gaan in een veilig kinderzitje. De groteren fietsen mee. Met een goed gevulde fietstas ben je weg, een hele dag lang! En ‘s avonds slapen ze als ‘n roosje in een lekker warm bed.


Reynaert de vos, Nero, Roofvogels en een heus domein (30 km)

Starten doe je hier aan provinciaal domein Puyenbroeck. Eén raad: nu niet spelen. Straks is er tijd
genoeg voor. Ontdek onderweg het standbeeld van Reynaert De Vos (tijd voor een sprookje?) en van Nero (ja, haal die strips straks maar boven). In de turfmeersen ontwaar je misschien echte roofvogels. Neem dus zeker een verrekijker mee. Na het fietsen kunnen de pagadders nog ravotten in het provinciaal domein Puyenbroeck.

Ontdek hier de route.
 

 

Natuur, oorlog, pannenkoeken en hamburgers (43 km)

De Zwinstreek biedt prachtige natuur. Ja, we zijn aan zee. Plat dus, oef! In Knokke-Heist kan je een bezoekje aan het ‘For freedom museum’ inplannen. Samen met je ouders of grootouders de oorlog ontdekken, het maakt zeker indruk. Pas op, het museum is nu enkel in het weekend open! Onderweg smikkel je van de lekkerste pannenkoeken of van een heuse luxe-hamburger!

Ontdek hier de route.

 

Dit neem je mee in je fietstas

- toiletspullen en een fopspeenriempje voor de allerkleinsten
- zakdoeken (voor de vieze neuzen en dito handjes)
- water of een lekker drankje (evt warm in een thermos)
- een gezonde snack of lunch
- regenkledij/reservekledij
- en je goed humeur