Fruitig fietsen

28 aug 2022

September is de maand bij uitstek om al fietsend prachtige fruitlandschappen te ontdekken waarbij mensen met man en macht appels, peren, pruimen en kersen plukken. Deze kleurrijke en geurrijke regio's hebben voor jou als fietser heel wat moois in het petto!

Rondrit door de tuin van Eden

Deze fietstocht in Sint-Truiden neemt je mee door het hart van de fruit- en bloesemstreek. In welk seizoen je er ook komt, altijd weer kom je onder de indruk van het golvende Haspengouwse fruitlandschap, een kunstwerk op zich. In de lente snuif je de subtiele bloesemgeur en geniet je van de uitbundige bloemenpracht in wit en teer roze. De boomgaarden worden in het voorjaar dan ook omgetoverd tot één grote bloesemzee. Tijdens de zomermaanden en in september zijn het de aroma’s van kersen, pruimen, appelen en peren die je verleiden. Er valt van alles te beleven in de trits pittoreske dorpjes die verspreid in het landschap liggen uitgestrooid. En dan zijn er nog enkele fotogenieke kastelen en sympathieke cafeetjes, waar de tijd is blijven stilstaan.

Ontdek hier de route van 47 km.

 

In het hart van het Hageland

Het Hageland behoort tot de mooiste toeristische regio's van België. Zeker in de lente wanneer duizenden appel- en perenbomen er in volle bloei staan. Voeg daar dan nog een glooiend landschap met beboste hellingen en uitgestrekte akkers en weiden aan toe en je krijgt een heel mooi decor voor een fietstocht. Deze tocht start aan de gezellige Brasserie Gempemolen in Sint-Joris-Winge, een deelgemeente van Tielt-Winge, waarna het parcours zich een weg kronkelt door het rustige hart van het Hageland. Je krijgt geregeld een steil klimmetje voor de wielen geschoven, maar in de gezellige dorpskernen vind je wel een plek om even op adem te komen of om gewoonweg een pauze in te lassen én te genieten van het vele lekkers uit de streek.

Ontdek hier de route van 41 km.

 

Fotografie : David Samyn in opdracht van Fietsvakanties in Vlaanderen