Flower power

15 jun 2017

Mooie plekjes, mooie natuur: extraatjes voor een prettige tocht. Bontgekleurde bloementapijten of net ingetogen wilde plantjes maken het plaatje compleet. Bij deze 3 uitgekiende uitstapjes staat de kracht van bloemen centraal.

Hofstade (55 km)

De rivierbekkens van Dijle en Zenne vormen een dankbaar, vlak parcours. Je stapt je fiets op in het Bloso-domein. Dierenliefhebbers? Je fietst zelf langs Planckendael. Maar deze keer zijn de bloemenlovers baas. Op 18 juni rijd je dus zeker het Vrijbroekpark in Mechelen binnen. Hier staat alles in het teken van de roos.

Ontdek hier de route.


Dadizele (44 km)

Bloemen zijn in deze fietstocht vooral symbool van kracht. Onderweg is de grillige natuur verrassend mooi. De ‘poppy-gardens’ in het kasteeldomein van Zonnebeke zijn een teken van hoop. Aangelegd ter nagedachtenis aan de jonge mensen die in de oorlog hun leven verloren. Aan de basiliek van Dadizele vind je trouwens een Rosarium, een welkome oase van rust.

Ontdek hier de route.


Hoegaarden (21 of 55 km)

Het bier maakte de naam van de gemeente wereldberoemd. Genieten kan je minstens evenveel van de bloemen en planten in de tuinen van Hoegaarden. Laten we zo afspreken: eerst goed fietsen, dan je ogen de kost geven in de tuinen (prachtig aangelegd!) en dan heel erg hard genieten van ‘n Witte.

Ontdek hier de route.