Fietsen op de set van tv-series

19 jun 2020

Wat is er vanavond op tv? Ongetwijfeld een hele waaier aan televisieprogramma’s, waaronder wellicht een van je favorieten. Een soap, een realityreeks of een bloedstollende politieserie? Er is voor elk wat wils op de Vlaamse televisiezenders. Maar hoe zou je het vinden om letterlijk op de set van je favoriete tv-reeks te fietsen? Klinkt aanlokkelijk, niet? Gewoon doen!


De oostkant van het Brugse Ommeland (West-Vlaanderen)

De Brugse omgeving is tot op vandaag enorm populair bij Vlamingen: niet alleen bij fietsers, maar ook bij tal van televisieproducenten. De stad Brugge is namelijk beter bekend als het decor van de Vlaamse politiereeks Aspe. Maar liefst 10 seizoenen lang wist de reeks honderdduizenden kijkers te bekoren door raadselachtige moorden keer op keer op te lossen. Uiteraard verken je op deze tocht ook de omgeving rond Brugge. Zo ontdek je er de kasteelparken, abdijen, uitgestrekte groengebieden en schilderachtige polderlandschappen.

Ontdek hier de route van 46 km.


Een rondje Arteveldestad (Oost-Vlaanderen)

Clara Cleymans is bij velen bekend voor haar rol in De Ridder. In De Ridder kroop de actrice in de huid van openbaar aanklager Helena De Ridder die aan de rechtbank van Gent werkt. Op die manier kwam Gent in verschillende scènes zeer mooi in beeld! Dus je trekt eropuit en verkent deze omgeving in en rond Gent. Je vertrekt aan de Gentse Watersportbaan. Vervolgens verlaat je het centrum en fiets je naar de kasteeldorpen Merendree, Lovendegem, Vinderhoute en Mariakerke. Op de route kom je nog langs waterwegen als het Schipdonkkanaal en het Kanaal Gent-Oostende.

Ontdek hier de route van 38 km.


Geuze, rozen… en kastelen! (Vlaams-Brabant)

Thuis is waar je heen wil. Waar je echt jezelf kan zijn… Klinkt bekend in de oren, niet? Dat zal wel! Het was dan ook jarenlang een van begingenerieken van de razendpopulaire soap Thuis. Toch bleef het  echter een raadsel waar de soap zich al die tijd heeft afgespeeld. Ondertussen is het adres van Frank, Simonneke en madame Marianne bekend. En ja, het is de Vlaams-Brabantse gemeente Ternat die werd uitgekozen als decor voor de best bekeken soap in Vlaanderen. En jij kunt er ook langsgaan op deze fietstocht! Je wandelt echter niet in de voetsporen, maar fietst in de wielsporen van de personages. Uiteindelijk zullen tal van kastelen je op deze tocht door het Pajottenland ook weten te bekoren. Hét pronkstuk is ongetwijfeld het Kasteel van Gaasbeek met een fantastisch park eromheen.

Ontdek hier de route van 27 km.