Fietsen naar een mooie zonsondergang

25 mrt 2017

Haal opgelucht adem. Met de intrede van het zomeruur, mogen we nu echt beginnen dromen van warmer tijden en meer zonneschijn. Iets wat als muziek in de oren moet klinken van mooi-weer-fietsers als wij. Volg ons alvast langs 3 tochten waar je extra kan genieten van een mooie zonsondergang.


In de Zwinstreek (42 km)

Een zonsondergang komt uitermate goed tot zijn recht in de nabijheid van water en natuur. Tijdens deze fietstocht langs Damme en doorheen de Zwinstreek passeer je uitgestrekte weiden en beken vol rietkragen, kleine polderdorpjes en kaarsrechte kanalen, omgeven met bomen waar de zonnestralen doorheen priemen. Stippel je tochtje zo uit dat je bij aankomst de zon kunt zien zakken in de zee. Altijd een magisch moment!

Ontdek hier de route.
 

Van Vredesstad naar Heuvelland (41 km)

Een ondergaande zon heeft iets poëtisch, vaak zelfs melancholisch. Bij een ondergaande zon sta je ’s stil bij wat geweest is en wat nog komt. Een route waar retrospectie en introspectie wel op zijn plaats zijn, is deze van vredestad Ieper naar het Heuvelland en terug. Geniet op de toppen van de Westhoek van het zonovergoten hinterland en kom tot stilte in Ieper, waarom niet tijdens de zoveelste Last Post onder de Menenpoort.

Ontdek hier de route.

 

Lommel, het groene fietsparadijs bij uitstek (55 km)

Nog zo’n spot die onlosmakelijk verbonden is met de zon: de Lommelse Sahara. Allen het woord al: Sahara! In Lommel! Het verhaal erachter is minder exotisch. De zandwoestijn is het kwalijke gevolg van afvalgassen van een zinkfabriek uit het begin van de vorige eeuw. Minstens de helft van deze tocht gaat trouwens langs de waterkant. Tussendoor fietst je door het grootste aaneengesloten bosgebied van Vlaanderen. En de Sahara zorgt voor de ultieme, hopelijke zonnige, apotheose.

Ontdek hier de route.