Skip to main content

Fietsen door adembenemende natuur

13 Mar 2018

De fietsbanden zijn opgewarmd, de kuiten hebben de eerste kilometers gevoeld. En wij bij Knooppunter vliegen er met plezier in en overladen je met leuke ontdektips in Vlaanderen. Wat denk je van deze twee frisse neus-Knooppunterroutes?

 

1. Een prachtige brok natuur (Kalmthoutse heide, 39 of 54 km)

Zet je zintuigen open op de fiets en beleef het grootste natuurreservaat van Vlaanderen, de Kalmthoutse Heide, in zijn volle glorie. Dit gebied strekt uit aan weerszijden van de Belgisch-Nederlandse grens en is zo’n 6.000 ha groot. Deze fietsroute start aan knooppunt 25 in Kalmthout. Zo fiets je verder door de Kalmthoutse Heide en flirt je net over de grens met Nederland (Knooppunt 80). Op je pad kom je bos, heide, stuifduinen en vennen tegen.

Ontdek hier de routes van 39 km en 54 km.

 

2. Een idyllische streek (Zottegem, 24 km of 41 km)

Op je fiets door de tijd in het Oud Zottegems. Ervaar de idyllische Zwalmstreek, met eeuwenoude watermolens en proef de streekbieren. Deze fietsroute start aan de Bevegemse vijvers (volg de bordjes naar Knooppunt 22). Met zijn reliëfrijke landschap, kan je de Zwalmvallei en zijn deelgebieden uitpluizen met een fikse fietsroute of een mooie wandeling langs de Zwalmrivier.

Ontdek hier de routes van 24 km en 41 km.

 

Fotocredit : © Arterra/Wouter Pattyn