Fietsen langs zomerse witte dorpjes

29 mei 2017

Betoverende, witte dorpen vind je echt niet alleen in het zuiden. Lissewege, Thorn en Kanne zijn minstens even charmant. En met een stralende zon waan je je meteen op reis. Waar wacht je nog op?

Thorn (Nederlands Limburg - 23,6 of  42,7 km)

Afspraak aan het toeristisch infopunt, Maasstraat 82 in Ophoven. Na enkele kilometers rijd je Thorn binnen, net over de landsgrens. Dit oude mini-vorstendommetje blijft een royale aanblik bieden. Misschien kom je hier later nog eens terug. Om extra lang te genieten. O, bij De Pannenkoekenbakker vind je verrukkelijk  lekkers.

Ontdek hier de route. 


Lissewege (West-Vlaanderen - 43 km)

Deze trip met je tweewieler start midden in Lissewege, een charmant  en authentiek gebleven dorpje. Wedden dat je het dadelijk in je hart sluit? Nu niet meteen hier flaneren! Dat doe je straks. Eerst fietsen door het vlakke polderland. Leuk: je trapt ook door Brugge.

Ontdek hier de route.

 

Kanne (Limburg - 23 of 40 km)

Een fietsuitstap als je ‘grenzen wil overschrijven’.  Kanne ligt namelijk op het 3-grenzen-kruispunt. De mergelgrotten zorgden voor de typische witte kleur van de woningen. Extra avontuur kan je krijgen: bezoek het Fort van Eben-Emael en hoor vertellen hoe de vijand dit bastillon door een list in een mum van tijd klein kreeg.

Ontdek hier de route.