Fietsen langs maïsdoolhoven

7 sep 2020

Voor de Knooppunterfietser hoort dit ongetwijfeld bij de tijd van het jaar : mooie fietsritjes maken langs maïsvelden. Nu is het ook hét moment om jouw fietstocht te combineren met een heel leuke zoektocht door een maïsdoolhof. Een perfecte combi voor een mooie dag uit : de benen lostrappen op de fiets, je verdwalen in het doolhof en dan proosten op de goede uitweg. Stippel je favoriete route uit via onze Knooppunterplanner, in de buurt van het doolhof. We wensen je veel zoekplezier toe met deze drie mooie plekjes!

1. Putte

Deze zomer zal je door de maïs kunnen verdwalen in een doolhof van maar liefst 6 hectare groot. Voor de zesde editie van de doolhof zocht Kempens Landschap inspiratie in de natuur. De maïs is gezaaid en de gangen kregen de voorbije dagen vorm. Nu is het wachten tot augustus vooraleer jong en oud zich een weg kan banen doorheen de metershoge gangen van maïs. Wie deze zomer een vakantie in eigen land plant, kan deze doolhof alvast in de agenda zetten. Vanaf 15 augustus zijn kleine en grote avonturiers welkom in Putte bij Heist-op-den-Berg om hun orientatieskills te testen tussen de maïs. Wie vindt er als eerste de uitgang?

Ontdek hier het doolhof.

 

2. Damme

Dik  jaar geleden besloten de ouders van Janne om naast hun melkveebedrijf ook een maïsdoolhof uit te baten in de zomervakantie. Het Dams Polder Labyrint was geboren. Het begin van 4 zomers extra hard werken, maar ook extra hard genieten van de kracht van de landbouw. Vorig jaar namen Janne en haar man de boerderij en de fakkel over. Ze bliezen het oude, nog zo vaak genoemde, doolhof nieuw leven in. Dit jaar worden de  de 400 jaar oude stadswallen van Damme in de spotlight gezet.

Ontdek hier het doolhof.

 

3. Beringen

Zijn jouw benen even aan pauze toe na het fietsen in deze prachtige omgeving? Of wil je gewoon even wat relaxen met een biertje in het zonnetje? Dan bent u bij de Merelhoeve op de juiste plaats.
Zeer uniek is dat je er zelfs kan fietsen tussen de mais. Voor de kinderen is er ruim spelaanbod: zandbak, trampoline, en vergeet zeker de boerderijdieren niet! Deze ontspannende plek is een absolute must in het fietsroutenetwerk vlakbij de vallei van de Zwarte Beek.

Ontdek hier het doolhof.