Fietsen langs idyllische plekjes

18 jan 2020

Geef je ogen de kost tijdens deze drie fietsroutes !

 

1. Fietsen in Oostkerke

Met zijn hagelwitte huisjes en kloeke spitsloze Sint-Kwintenstoren is het dorpscentrum van Oostkerke een prentkaart waard. Op een steenworp van de kerk staan bovendien ook een kasteel en twee windmolens. De lange rijen canadapopulieren langs de Damse Vaart, het Leopold- en het Schipdonkkanaal maken het idyllisch plaatje compleet. Ontdek hier deze route van 35 km.

 

2. Fietsen in Hoegaarden

Hoegaarden is naast het lekkere bier ook een aangenaam stadje in het zuidoosten van Brabant met een boeiende geschiedenis en met enkele bijzondere bezienswaardigheden. En dan is er rondom Hoegaarden ook nog het mooie landschap, gekenmerkt door prachtige panorama's, pittoreske dorpjes en vruchtbare velden. De fiets is dan ook de ideale manier om dit stukje Hageland te verkennen. Deze tocht neemt je op sleeptouw naar Hakendover en Tienen. Ontdek hier deze route van 32 km.

 

3. Fietsen in Gors-Opleeuw

Dat Gors-Opleeuw veel fietstoeristen en wandelaars lokt, is niet verwonderlijk. Op een oppervlakte van nauwelijks 535 ha staan liefst vier kastelen bij mekaar. De oude dorpskern is bovendien goed bewaard gebleven en glooiende weilanden, beekvalleien, bossen en boomgaarden maken het plaatje compleet. De vierhonderd inwoners van Gors-Opleeuw leven als het ware in een schilderij. Ontdek hier deze route van 39 km.

 

Ontdek nog meer mooie dorpen in het boek Bij ons in het dorp.

 

 

 

Zin in meer fietsplezier? Ontdek het Groot Fietsboek Vlaanderen!

Deze fietsgids bundelt de mooiste knooppuntenfietsroutes in Vlaanderen. Bij elke fietstocht hoort een roadbook. Het biedt je alle informatie in de meest compacte vorm: de vermelding van de startplaats, een opsomming van de fietsknooppunten, de afstand tussen die knooppunten en de situering van de bezienswaardigheden en horecazaken onderweg.

€ 25,99 | Bestel nu | Meer info