Fietsen langs het meer

10 jul 2022

Wat is het heerlijk vertoeven in de zomer langs water! Met deze twee routes fiets je langs twee van de mooiste meren die ons land rijk zijn. 

 

Fietsen tussen de Schelde en het Donkmeer

Deze tocht start en eindigt bij het bekende Donkmeer. Water vormt trouwens de hoofdmoot, want je fietst liefst 20 km onafgebroken langs de Schelde. Een mooie tussenstop vormt Laarne, met zijn imposante waterburcht. Liefhebbers van paling, rep je naar het Donkmeer ! Het is dé specialiteit van de restaurants en tavernes aan het meer. De plas van 86 ha is ontstaan uit turfwinningsputten uit de 17de-18de eeuw. Voorts lokt het meer veel bezoekers om te wandelen, te fietsen, te vissen, bootje te varen of de overzet te maken naar de eendenkooi waar je zelfs enkele dieren kunt aaien. Van april tot eind september is er elke zaterdag- en zondagnamiddag markt. Iedere eerste zondag van augustus kun je er de Waterfeesten meemaken. Aan het einde van die feesten geniet je van een schitterend Venetiaans vuurwerk boven het meer.

Ontdek hier de route van 46 km.

 

De Zeven Heerlijkheden Heide

Deze driesterrenroute verkent het gebied tussen het kanaal Herentals-Bocholt en de Nederlandse grens. De naaldbossen lijken er eindeloos uitgestrekt en langs de kanaaloevers fluit, vliegt en groeit al het moois van de schepping. Je fietst ook langs het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, een recreatiezone van 150 ha. Te midden van bos- en heidegebied bevinden zich twee meren die ontstaan zijn door zandwinning. In het domein kun je zwemmen, surfen, zeilen, duiken, roeien, waterfietsen, minigolfen, met elektrische minicars of gocarts. Voor ieder wat wils!

Ontdek hier de route van 46 km.

Copyright: David Samyn in opdracht van Fietsvakanties in Vlaanderen