Fietsen langs de taalgrens

8 Feb 2017

279 km op de fiets vanaf Limburgs Haspengouw via de Brabantse hellingen naar de Vlaamse Ardennen? De geoefende fietser combineert deze Knooppunt-ritten langs de Vlaanderen Fietsroute. Je vult er makkelijk 5 dagen mee. Of misschien ben je meer te vinden voor een kort, uitdagend ritje in de heuvels?

 

Van Kanne naar Sint-Truiden (57km)

Flirtend met de taalgrens fiets je door de talrijke boomgaarden en ontwaar je verweerde vierkantshoeves. Het 200ha grote natuurpark De Kevie in de Jekervallei is dé plaats om even op adem te komen...

Ga hier aan de slag.


Land van Geuze(n) (31km)

Alsemberg is het startpunt voor deze route in de heuvels van het Pajottenland. Snuif de lucht. Dé lucht, ja. Want hier worden de vele traditionele geuzebieren gebrouwen. De open kuipen waarin het wort gegist wordt, zijn een unicum. O, en je ontdekt langs je route ook een oude papiermolen!

Ga hier aan de slag.
 

 

De muur, ook jij kan ‘m aan! (28km)

Dat kan je zeker! We nemen ‘m bergaf :-) Zo ontdek jij ook eens hoe hij is: dé muur van Geraardsbergen.
Proef na je uitdagend tochtje een Geraardsbergs Muurke en een mattentaartje. Misschien op het terras van ‘t Hemelrijck. Ga er zitten en je weet waarom die naam zo gepast is.

Ga hier aan de slag. 

 

 

Maak zelf je route met Knooppunter

Knooppunter voorziet voor jou een handige routenkaarthouder. We bundelden de leukste info in prettig te gebruiken fietspockets en uitgebreidere themaboxen. Op www.knooppunter.com vind je naast alle nodig info ook een schat aan toffe fietstips.

 

Nog verder langs de Vlaanderen Fietsroute

Ontdek de streek langs de taalgrens in één lange (meerdaagse) fietstocht. Goed voorbereid met Knooppunter is namelijk dubbel genieten van Vlaanderen Fietsroute. Ontdek hier de thema-route die wij voor je uitdokterden. ‘Op en af langs de taalgrens’ leidt je van Maastricht tot Kortrijk. 279 km fietsend genieten!