ebikes


ebikes

Fietsen langs de littekens van de Groote Oorlog

16 okt 2017

Oorlog is voor ons - en gelukkig maar - ver van ons bed. Niettemin heeft in ons land ooit oorlogsgruwel veel levens verwoest. Even stilstaan om te herdenken én vooral om lessen te trekken, is mooi. Wij stellen je deze 3 klassiekers voor die je leiden langs littekens van oorlog.


Veldhospitaal in Vlaamse velden (Zonnebeke - 37 km)

Als je dit ritje nog niet eerder reed, moet je niet aarzelen. Sporen van WOI zijn hier nog talrijk aanwezig. In Flanders Fields bezocht je al? Een tweede bezoek blijft beklijven. Of stop als alternatief eens in het bezoekerscentrum in Passendaele. En leer alles over het grootste veldhospitaal aan het front.

Ontdek hier de route.


Gesneuvelde studenten (Langemark - 43 km)

Dit ritje kies je als je voor een minder evidente oorlogsroute gaat. De Duitse militaire begraafplaats oogt kil en koud. De jonge slachtoffers zorgden voor de bijnamen ‘Studentenkerkhof’. Neem zeker een kijkje bij de beeldengroep van Emil Krieger die vier treurende soldaten voorstelt. Even terug op adem komen, kan! Natuurdomein De Blanckaert is gezellig groen!

Ontdek hier de route.


Nooit meer oorlog (Diksmuide - 35 km)

Hier fiets je door de Vlaamse polders met een duidelijke link naar WOI. De Ijzer, het monument en het museum kan je even bezoeken. De kust ligt ook op je route. Hou er rekening mee dat het hier flink kan waaien.

Ontdek hier de route.

 

Ga hier aan de slag met onze Knooppunterprodukten.