Fietsen in het spoor van prestigieuze Vlaamse TV-reeksen

14 dec 2016

In vorige nieuwsbrieven presenteerden we al 's een trio literaire lussen en drie schilderachtige tochten. Nu gaan we voor ritjes doorheen landschappen die centraal stonden in prestigieuze TV-reeksen. Volg ons langs Haspengouw, Klein-Brabant en het Heuvelland.

1. Haspengouw zien en proeven: Het effect dat de serie Katarakt op het toerisme in Haspengouw had, is onmiskenbaar groot. Het is hier dat Elisabeth woonde, de koppige dame met de oogziekte die de hoofdrol speelde in deze prachtige reeks. Op deze fietstocht zit je letterlijk in het wiel van Elisabeth. Kijk uit naar de stevige vierkantshoeven, het glooiende landschap en de ongerepte natuur. Wie liever niet in winterse omstandigheden fietst: wacht misschien tot de lente, wanneer de bloesems de regio omtoveren tot een fantastisch fietsdecor.
Bekijk de route en knooppunten

2. Fietsen langs de Schelde: 'Stille Waters' was misschien wel de eerste Vlaamse TV-serie waarin het landschap zo’n prominente rol speelde. Het verstilde karakter van de streek weerspiegelde perfect de stemming van de hoofdpersonages. Het is - zeker ook tijdens de winter - aangenaam fietsen langs het water tussen Sint-Amands en Hingene. En eigenlijk gaat het hier ook om een literaire route, want in deze regio vonden heel wat schrijvers inspiratie, waaronder Emile Verhaeren.
Bekijk de route en knooppunten

3. Door kleine dorpjes en over hoge bergen: 'Eigen Kweek' was een succes van formaat. We zagen hoe de familie Welvaert uit Wijtschate zich in nesten werkte door de kweek van cannabis. De malafide praktijken tegen de achtergrond van een schijnbaar onschuldige familie aardappeltelers in een ingeslapen Heuvelland bleek een schot in de roos. Langs deze tocht fietst je dus in het spoor van Frank en Julita over flink uitdagende wegen en langs gezellige kroegen. Maar blijf niet te lang plakken, want voor je het weet, ben je schetecanard, om het op zijn Franks te zeggen. ;)
Bekijk de route en knooppunten