Skip to main content

Fietsen en proeven

22 May 2018

Traditionele brouwerijen, authentieke omgevingen en prachtige locaties als café of bistro? De volgende fietsroutes voeren je doorheen het heerlijke bier- en cafélandschap.

 

Het genot van een Brugse zot (Brugge, 30 km of 44 km)

De West-Vlaamse hoofdstad Brugge, is een must voor de bierliefhebbers. Nergens kan je beter terecht voor een uitgebreid aanbod aan bieren dan in Brugge. Zo heb je er twee brouwerijen en twee musea alsook ’t Brugs Beertje, met zijn 300 verschillende soorten bier, een ware trekpleister!
Voor snacks zoals spaghetti, croques en omeletjes of vers ijs en een heerlijke pannenkoek kan je terecht in de bijzondere omgeving van Station Varsenaere. Het oude station, én een van de trainwagons, werden er namelijk omgetoverd tot een prachtige feestzaal en tearoom met terras. In een deel van de wagon kan je ook nog steeds het authentieke interieur bewonderen.

Ontdek hier de routes van 30 km en 44 km.

 

Beste ‘gruuten’ uit Gent (Gent, 24 km of 42 km)

Niet enkel de West-Vlaamse hoofdstad maar ook de Oost-Vlaamse hoofdstad, Gent, herbergt heel wat interessante plekjes om je dorst te lessen. In het Waterhuis aan de Bierkant, kan je kiezen uit maar liefst 170 Belgische bieren waarvan 18 van het vat. Met heel wat interessante uitleg, is de kaart even aandachtig bestuderen, een sterke aanrader! Zo kan je een voortreffelijke keuze maken en genieten op het terras van een mooi uitzicht op het stadscentrum. Kunst bewonderaars in Gent kunnen dan weer hun hart luchten in het S.M.A.K., het stedelijke museum voor actuele kunst.
Een extra tip voor de bierfanaten is ’t Dreupelkot. Met meer dan 220 jenevers en glazen gevuld tot aan de rand is ’t Dreupelkot bekend over de hele wereld. Gent heb je dus zeker niet gezien, zonder dit café te hebben bezocht!

Ontdek hier de routes van 24 km en 42 km.