Fietsen en picknicken met zicht op het water

29 mei 2017

Bohemien of  partyproof? Of een mix: stokbrood én champagne! Een picknick is altijd genieten. Lekkers in de fietstassen, koele drankjes, een leuke route én de mooiste plaatsjes om je picknickdeken uit te spreiden: geslaagd fietsen, wordt dit.

 

Diksmuide (West-Vlaanderen - 25 km)

Het polderlandschap staat garant voor stiltegebieden en prachtige natuur. Het wordt dus makkelijk een mooi plekje te vinden voor een break. De Viconiakleiputten zijn top!

Ontdek hier de route.

 

Vilvoorde (Vlaams-Brabant - 29 km)

Water staat zowat centraal in dit ritje: badhuizen, de Zenne en het natuurgebied Dorent-Nelebroek. De Liermolen is een mooi gerenoveerde watermolen. Zoek gerust zelf je geliefkoosde plaatsje voor een picknick met zicht op het water.

Ontdek hier de route.


Gent (Oost-Vlaanderen - 38 km)

Eigenlijk leent zowat elke plaats langs dit tochtje zich ertoe om je neer te vleien. De Leiedorpjes die je passeert, waren dan ook ooit de thuisbasis én inspiratiebron van de Latemse school. Aanrader voor je picknick: de Blaarmeersen of  het Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen. (Opgepast: hier mag je niet fietsen. Parkeer je stalen ros aan de ingang van dit prachtige domein.)

Ontdek hier de route.

 

P.S. Geniet van je picknick. Vergeet je niet alles op te ruimen? Wij komen er misschien na jou genieten van onze lunch.