Fietsen in een bloemenparadijs

12 jun 2021

Zin in een kleurrijke fietstocht? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij nemen je mee op twee bloeiende routes langs Vlaanderens mooiste bloemenperken en –tapijten. Geef je ogen de kost en fiets zo door het hart van de Oost-Vlaamse bloemenstreek rond Wetteren.

Schellebelle (Oost-Vlaanderen)

Van de veerdiensten op de Beneden-Schelde, is die in Schellebelle een van de oudste. De betrokkenheid van het dorp met de rivier bestaat sinds mensenheugenis en de bedrijvigheid rond het veer of de overzet blijft tot op vandaag fascineren. De naam Schellebelle zou trouwens effectief ontstaan zijn door de bel aan de Schelde, waarmee je de veerman kon - en nog altijd kunt - roepen. In 2005 werd Schellebelle verkozen tot mooiste dorpsnaam van Vlaanderen. Vanuit Schellebelle fiets je rond Wetteren, de streek van de bloemen- en bomenkweek. Vervolgens gaat het langs de Schelde naar de imposante waterburcht van Laarne. Geniet van de verrassende kleuren, de veilige jaagpaden langs de rivier, de gezellige terrasjes en laat je op de terugweg overzetten!

Ontdek hier de route van 38 km.

 

Hasselt (Limburg)

Een dagje Hasselt is altijd weer genieten. Fietsen is de leukste manier om de stad én de omgeving te ontdekken. Op deze lus pedaleer je door bos en hei, kom je langs de abdij van Herkenrode en het domein Bokrijk. Een aanrader!

Ontdek hier de route van 39 km.

 

Foto : Unsplash