Fietsen door het woud

7 Jun 2018

Een groene long in het hartje van Vlaams-Brabant en een bezoek aan de levendige studentenstad Leuven. Op deze tochten kan je kiezen tussen rust en natuur, een levendige tocht of zelfs voor beide! De cultuurrijke stad en zijn omgeving zal je steeds opnieuw kunnen verrassen.


Door een écht woud (Oud-Heverlee, 29 km)

Perfect voor deze lente- en zomermaanden, is een bezoek brengen aan het schitterende abdijencomplex ‘Abdij van Park’. Dé blikvanger van het kloosterpand is het stucwerk in de refter en de indrukwekkende bibliotheek. Op deze tocht kom je verder langs een van de grootste bosgebieden van Vlaanderen namelijk het Meerdaalwoud. Het is de groene long van de Vlaams-Brabantse hoofdstad Leuven. Ideaal om te genieten van een prachtig stuk natuur! Wat je zeker niet mag vergeten als je het bos intrekt is je houtskool. Er wacht je namelijk een gezellige picknickplaats op, waar ook heerlijk kan worden gebarbecued.

Ontdek hier de route van 29 km.

 

Resten van een woud (Leuven, 29 km of 46 km)

Ja hoor! Ook op deze tocht is er geen ontkomen aan het Meerdaalwoud. De levendige studentenstad Leuven staat in schril contrast met het, in het zuiden gelegen, restant van het Kolenwoud. Een goed gekend begrip in het hartje van Leuven is Huisbrouwerij Domus. De bieren worden er nog op ouderwetse manier gebrouwen en na een interessante rondleiding door de brouwerij, kan je proeven van de lokale biersoorten.

Passeer zeker eens langs ‘Fons Sapientiae’, geplaatst op het Rector De Somerplein. Met het glas in de ene hand en het boek in de andere hand, stelt het beeld zowel vreugde als wijsheid voor, een typische combinatie van Leuven. Wil je de levendige stad echt leren kennen. Begin dan je wandeling door het eeuwenoude stadscentrum! Voor de kunstliefhebber is er het ‘M’, een boeiend museum dat oude en nieuwe kunst samenbrengt in een architecturaal opvallend en prestigieus complex. Zet dit dus maar op je must-do lijstje bij een bezoek aan Leuven!

Ontdek hier de routes van 29 km of 46 km.