Fietsen door dorpen met extra kleur

3 mrt 2023

Op dorpentocht met de fiets blijft een voltreffer : je ontdekt unieke plekken waar drukte en lawaai ver weg blijven, plaatsjes waar je de pauze-knop kunt indrukken en kan genieten van de authentieke schoonheid van het dorp, de mooie natuur rondom of eenvoudigweg van een drankje op een terras. Wat denk je van deze dorpjes, die we graag met een extra kleur in onze fietsagenda aanstippen? 

 

Fietsen door Het witte dorp

Vraag in het Brugse ommeland naar "het witte dorp", men zal je prompt richting Lissewege sturen. Op een steenworp van de Vlaamse kust en op 12km van het historische hart van Brugge ligt immers een dorpje waarvan de huisjes sinds eeuwen wit geschilderd zijn. De imposante 13de eeuwse kerk is een prachtige uitzondering hierop. Geniet van het authentieke karkater van deze tocht, die je verder ook langs vergeten hoeken als Zuienkerke en Meetkerke leidt. 

Ontdek hier de route van 36 km.

 

Op naar het okerkleurige dorp

Maak kennis met één van de meest pittoreske kasteeldorpen in Vlaanderen: Mullem! Er is het woelige verleden, de prachtige natuur en glooiende heuvels, maar er is vooral: het unieke okergele dorpszicht. Een kerk te midden van het kerkhof, een dorpsplein met voormalig dorpsschooltje, een kasteel verscholen in een park, enkele goed bewaarde hoevetjes... Hier kom je nog écht tot rust. Gelukkig maar, want het belooft een pittig fietstochtje te worden richting Oudenaarde en terug. Maar geef je ogen de kost, want met de prentkaartdorpjes Moregem en Wannegem-Lede ligt heel wat lekkers langs de weg.

Ontdek hier de route van 37 km.