Fietsen door adembenemende natuur

5 mrt 2023

De fietsbanden zijn opgewarmd, de kuiten hebben de eerste kilometers gevoeld. En wij bij Knooppunter vliegen er met plezier in en overladen je met leuke ontdektips in Vlaanderen. Wat denk je van deze twee frisse neus-Knooppunterroutes langs prachtige natuur? 

 

1. Een prachtige brok natuur

Zet je zintuigen open op de fiets en beleef het grootste natuurreservaat van Vlaanderen, de Kalmthoutse Heide, in zijn volle glorie. Dit gebied strekt uit aan weerszijden van de Belgisch-Nederlandse grens en is zo’n 6.000 ha groot. Deze fietsroute start aan knooppunt 25 in Kalmthout. Zo fiets je verder door de Kalmthoutse Heide en flirt je net over de grens met Nederland (Knooppunt 80). Op je pad kom je bos, heide, stuifduinen en vennen tegen.

Ontdek hier de route van 39 km.

 

2. Een idyllische stree

Ervaar de idyllische Zwalmstreek, met eeuwenoude watermolens en proef de streekbieren. Deze fietsroute start aan de Bevegemse vijvers (volg de bordjes naar Knooppunt 22). Met zijn reliëfrijke landschap, kan je de Zwalmvallei en zijn deelgebieden uitpluizen met een fikse fietsroute of een mooie wandeling langs de Zwalmrivier.

Ontdek hier de route van 24 km.

 

Fotocredit : © Arterra/Wouter Pattyn