Fietsen als de beesten!

31 aug 2016

Fietsen is leuk, da's nogal wiedes. Maar een fietstochtje combineren met een bezoek aan een dierenpark, dat is dubbel fun. Daarom, speciaal voor de dierenliefhebbers, 3 beestige ritjes. Haal jullie stalen ros maar van stal!

1. Zigzaggen tussen parken en kastelen: Vandaag fiets je niet enkel in de rustgevende rivierbekkens van Dijle en Zenne, je bezoekt zowaar de 5 continenten! Het enige wat je hoeft te doen, is afstappen in Muizen, een deelgemeente van Mechelen en de thuisbasis van dierenpark Planckendael. Wist je trouwens dat in continent Azië er drie kleine leeuwtjes geboren zijn, klaar voor kattenkwaad? Super cute! En euh, de groeten aan Kai-Mook ;).

Bekijk de route en knooppunten.

2. Langs parken en forten in en rond Antwerpen: Deze tocht leidt je langs enkele kroonjuwelen van 't Stad: het Museum aan de Schelde (MAS), het aantrekkelijke Park Spoor Noord, het Provinciaal domein Rivierenhof, ... En toch vragen we je even het parcours te verlaten aan knooppunt 58. Sla af richting knooppunt 13 en parkeer je fiets aan het majestueuze station van Antwerpen. Nog enkele stappen en je bent er: welkom in de Zoo! Maak zeker kennis met Robbie, het jongste zeehondje. 100% schattigheid gegarandeerd.

Bekijk de route en knooppunten.

3. Groeten uit Balen: Natuur en erfgoed wisselen elkaar af op deze route vanuit Balen. Geniet van dit stukje Antwerpse Kempen dat met een bult in Limburg ligt. Je passeert voorbij twee watermolens en zowaar ook een zoo, die van Olmen dan nog. Droom even weg in een stukje avontuurlijk Afrika op de savanne tussen olifanten en giraffen, sta oog in oog met bruine beren en witte wolven of brul mee met de witte tijgers en leeuwen. In de Olmense Zoo valt zooooveel te beleven.

Bekijk de route en knooppunten.