Skip to main content

Ieper - Heuvelland - Poperinge - Ieper

Afstand: 45 km
Startgemeente: Westhoek
Parkeren:
Westtoer route
  ( 0 stemmen )

Omschrijving

De route vertrekt op de Grote Markt van Ieper.

Hoogteprofiel

Bezienswaardigheden & adresjes

 • The Walker

  Mogelijkheid voor een snack en een drankje. Gesloten op woensdag.
 • Poppy

  Poppy Pizzeria & Steakhouse.
 • Menenpoort

  Al meer dan 80 jaar wordt klokslag 20u aan de Menenpoort de Last Post geblazen, ter nagedachtenis van de 54.896 officieren en soldaten van het Gemenebest die in WO I sneuvelden op de slagvelden rond Ieper
 • Last Post

  Iedere avond wordt om 20u stipt sinds 1928 de "Last Post" geblazen onder de machtige gewelven van de Menenpoort. Na de Eerste Wereldoorlog werd door dankbare burgers de Last Post Association opgericht. Ook de toenmalige vijanden zijn in bijna even grote getale gevallen en worden bij deze ingetogen plechtigheid betrokken. Van 1 januari tot 31 december en in alle weersomstandigheden wordt door de klaroeners van de Last Post Association de "Last Post" geblazen. Op 11 november om 11u vindt een speciale Last Post plaats als herdenking aan de Wapenstilstand.
 • Zillebekevijver

  Zillebekevijver is 26ha groot en ontstond in de 14de eeuw als afdamming van de Vijverbeek. Je kan wandelen en fietsen rond de vijver.
 • De Palingbeek

  In de Palingbeek (gelegen in Provinciedomein De Palingbeek) is het puur genieten in een klassiek-eigentijds en rustgevend decor. De kaart bevat ook tal van kindergerechten en kinderen kunnen zich naar hartelust uitleven in de speeltuin. Maandag en dinsdag gesloten.
 • Bezoekerscentrum 'De Palingbeek'

  Hier neem je een duik in het rijke verleden van het provinciedomein. De voormalige hoeve werd verbouwd tot een bezoekerscentrum met aandacht voor aspecten van duurzaam bouwen. Wie het centrum bezoekt wordt uitgenodigd en gestimuleerd om de grote natuur-, landschappelijke en historische waarden van het domein en de ruime omgeving, De Ieperboog, te ontdekken. Kinderen stappen er binnen in de leefwereld van Basiel, de domeinwachter. Uitgestrekte bewegwijzerde wandelpaden brengen je naar de mooiste plekjes. Met wat geluk kom je de schaapherder tegen. Openingsuren: Begin paasvakantie tot eind herfstvakantie: elke werkdag van 13u30 tot 17u30 of na afspraak voor groepen. Zon- en feestdagen van 13u30 tot 17u30. Gesloten op zaterdag. Eind herfstvakantie tot begin paasvakantie: Elke werkdag van 13u30 tot 16u30 en na afspraak voor groepen. Zon- en feestdagen van 13u30 tot 17u30. Gesloten op zaterdag. Juli en augustus: Dagelijks open van 13u30 tot 17u30. Kerstvakantie: Gesloten van 24/12 tem 02/01
 • Hoeveslagerij 't Lindebos

  Op deze hoeveslagerij maak je kennis met Marleen, die heel boeiend vertelt over haar manier van werken. Je ziet een videofilm over het bedrijf en krijgt koffie en een proevertje van de eigengemaakte producten. Enkel voor groepen vanaf 20 personen. Je kan hier tussen 1 mei en 30 september genieten van een heerlijke hoevepicknick. Reserveren kan je op www.hoevepicknick.be.
 • Pool of Peace

  De Spanbroekmolenkrater, ook wel Pool of Peace genoemd, is de grootste en meest imposante mijnenkrater in de Westhoek. De krater ontstond door de ontploffing van dieptemijnen tijdens de Mijnenslag van 1917. Wat overblijft, is een 12 meter diepe vijver. De site “Pool of Peace” is een vredevol stukje natuur in het glooiende landschap van Heuvelland. Naar aanloop van de periode 2014-2018 zal je via een wandellus zowel de Pool of Peace als de nabijgelegen Britse begraafplaatsen Lone Tree Cemetery en Spanbroekmolen Cemetery kunnen bezoeken. Extra info: Dagelijks geopend. Gratis toegankelijk.
 • Warandepark en kasteel

  De toenmalige burgemeester van Kemmel, Jacques Bruneel de la Warande, liet in 1925 in het Warandepark een kasteel optrekken, ter vervanging van het tijdens de Eerste Wereldoorlog vernielde kasteel dat een paar honderd meter verder lag. Het bouwwerk schittert te midden van een 18 hectare groot park in Engelse landschapsstijl en fungeert nu als administratief centrum van de gemeente Heuvelland.
 • t Proevertje

  Hier kan je genieten van een hapje of drankje in het sfeervolle Kemmel. Je kan er ook tal van streekproducten kopen.
 • De Kinderbrouwerij

  In de familiekroeg kan je volksspelen, bordspelletjes en gezelschapsspelletjes spelen binnen of op de koer. Je kan er proeven van het biologisch huisbier Rookop en Keikoppenbier, biologische tuinsappen en lekkere hoeveproducten voor jong en oud.
 • In Flanders Fields Museum

  De nieuwe museumindeling geeft je aan de hand van nieuwe invalshoeken en persoonlijke verhalen een inleiding op het verhaal van de Eerste Wereldoorlog. De belforttoren maakt een verbinding tussen het binnen- en buitenverhaal. Als bezoeker ontdek je bovenop de toren het landschap als laatste getuige van de oorlog. Het In Flanders Fields Museum vormt een ideale aanloop voor een bezoek aan de frontstreek!
 • Centrum Ieper

  Grote Markt met tal van leuke cafeetjes en restaurants (Kattekwaad, In 't Klein Stadhuis, Les Halles,...).

Reacties

 • willy beghein prachtig maar pittig ,unieke zichten
  donderdag 26 mei 2016 om 11:41