Fiets je eigen Ronde van Vlaanderen

9 mrt 2017

Vlaanderens Mooiste is in aantocht! En nee, dan bedoelen we voor één keer niet de huidige Miss België Romanie Schotte. Vlaanderens Mooiste is en blijft natuurlijk de Ronde van Vlaanderen, die hoogdag van de Vlaamse koers. Wij verkennen het vernieuwde parcours alvast via onze favoriete knooppunten

Langs parken en forten in en rond Antwerpen (39 km)

Het doet mogelijks nog altijd pijn voor West-Vlamingen en traditionalisten, maar starten doet de Ronde van Vlaanderen dit jaar onherroepelijk in Antwerpen. Brugge was een plaatje, maar we zijn er zeker van dat Antwerpen ook voldoende troeven in huis heeft om mee uit te pakken. Dat zal je zeker merken tijdens dit tochtje. Je bezoekt onder meer het Museum aan de Schelde (MAS) en het aantrekkelijke park Spoor Noord.

Ontdek hier de route.
 

 

Een Muurken na de Muur (28 km)

Wél weer present in het parcours van de Ronde: de Muur van Geraardsbergen. Volledig terecht natuurlijk. Er zijn weinig “bergen” zo mythisch als de Muur. Beslissend zal de helling niet zijn, daarvoor komt hij te vroeg in de koers, maar mogelijk breekt de Muur wel de finale open. Gelukkig voor jullie heeft Geraardsbergen ook zijn ‘zachte kant’. De noordelijke bijvoorbeeld, met stille dorpjes als Hemelveerdegem, Sint-Lievens-Esse en Steenhuize.

Ontdek hier de route.

 

Het land van de koers (42 km)

Hét kloppende hart van de Ronde van Vlaanderen blijft natuurlijk de Vlaamse Ardennen, en in het bijzonder de dodelijke combinatie Oude Kwaremont – Paterberg. Deze tocht blijft weg van de hypersteile Paterberg, maar in plaats daarvan wordt je wel over de Kruisberg, de Hotond en de Oude Kwaremont, stuk voor stuk legendarische plekken die jaar na jaar in de voorjaarskoersen terugkeren. Smeer je kuiten maar in, dit wordt een pittig tochtje.
 

Ontdek hier de route.