Fenomenale vergezichten

6 jan 2023

De maand januari : dat is feestlichtjes opbergen en meer kans op grijze lucht. Maar ook de maand van dagen die opnieuw langer worden, en dus meer tijd om een verkwikkend fietstochtje te ondernemen! Geniet tijdens deze routes door Meldert in Limburg en Hoegaarden van de fenomenale vergezichten.

 

Onvergetelijke vergezichten in Lummen (24 km)

Deze vlakke rondrit doorkruist de vallei van de Demer. Vanuit startplaats Lummen zet je koers richting Brabant om een paar kilometer in de buurt van de provinciegrens te vertoeven. Via pastoriedorp Zelem bol je naar Linkhout. Bijzonder is je passage langs het Schulensmeer en zijn broekgebieden. En let zeker ook op de fraaie watermolens die je onderweg voorbijfietst.

Ontdek hier de route van 24 km.

 

Van smaakvol witbier tot adembenemende panorama's (22 km)

Bij Hoegaarden denken we vaak haast meteen aan het vermaarde witbier. Hoegaarden is echter ook een aangenaam stadje in het zuidoosten van Brabant met een boeiende geschiedenis en met enkele bijzondere bezienswaardigheden. En dan is er rondom Hoegaarden ook nog het mooie landschap, gekenmerkt door prachtige panorama's, pittoreske dorpjes en vruchtbare velden. De fiets is dan ook de ideale manier om dit stukje Hageland te verkennen. Deze tocht baant zich een weg zich tussen weidse velden naar gemoedelijke dorpen en gehuchten zoals Meldert en Hoksem.

Ontdek hier de route van 22 km.

 

Foto : David Samyn in opdracht van Fietsvakanties in Vlaanderen