Een ijsje voor onderweg

14 jun 2021

Genieten van een heerlijk ijsje op een terras? Wij zeggen in ieder geval niet nee! Daarom hebben we speciaal voor jou enkele prachtige fietsroutes uitgezocht die je langs de leukste adresjes gidsen. Onze boodschap is genieten en smullen maar!

 

Tervuren (Vlaams-Brabant)

Blikvanger van deze tocht, en tevens ook de plaats waar je van start gaat, is de Warande: het prachtige park van Tervuren. Behalve de uitgestrekte vijvers prijkt daar tussen het groen ook het boeiende Koninklijke Museum voor Midden-Afrika . Je weet dus wat gedaan voor of na deze fietstocht, die je doorheen de verrassend landelijke streek tussen Brussel en Leuven voert. Zo wordt het plateau tussen het dal van de rivieren Voer, IJse en Dijle gedomineerd door uitgestrekte akkers en velden. Het is er heerlijk fietsen! Onze smultip : nICE in Huldenberg.

Ontdek hier de route van 46 km.

 

Retie (Antwerpen)

In het oosten van de provincie fiets je vanaf de Zwarte Nete naar de SAS 4-Toren en het Jakob Smitsmuseum. Je rijdt verder via de Breykenshoeve en het Provinciale Groendomein Prinsenpark om via de Oostmolen terug naar Retie te fietsen. Onze smultip : Breykenshoeve in Mol.

Ontdek hier de route van 47 km.