ebikes


ebikes

Een appeltje voor de dorst

4 jul 2022

De prachtige bloesemperiode is ondertussen al even achter de rug. Maar niets belet je natuurlijk om de Vlaamse fruitgaarden tijdens de zomermaanden te ontdekken! Appelen en peren zijn ondertussen bijna klaar om geoogst te worden en zullen al snel in onze gegeerde zomerse fruitsalades belanden. Dringend tijd om al fietsend op ontdekking te gaan in fruitig Vlaanderen!


Festijn van fruit en bloesems (Limburg)

Net als de Romeinen in hun tijd, vinden steeds meer Vlamingen tegenwoordig hun weg naar de fruitige regio tussen Borgloon en Sint-Truiden. Je fietst er door het ware hart van de Belgische fruitstreek. Door de talrijke fruitbomen word je dan ook bedwelmd door een doordringende fruitparfum. Via de Romeinse Kassei verken je gaandeweg de talloze appel-, peren- en kersengaarden. Uiteindelijk zorgen verschillende kastelen en de Stoomstroopfabriek in Borgloon voor een goeie afwisseling tussen natuur en cultuur. Niet voor niets de populairste fietsbestemming in Vlaanderen!

Ontdek hier de route van 64 km.


Bloesemtocht door het Hageland (Vlaams-Brabant)

Al eens in het Hageland gefietst? Ja? Nee? Wel dit is in ieder geval je kans om (nog) eens in het Hageland op ontdekking te gaan! Het stukje Hageland dat je op deze tocht verkent, is beter bekend als de suikerstreek. Je fietst er via de rustige IJzerenweg en de Grote Gete. Heuvelachtige landwegen gidsen je vervolgens langs de ene boomgaard na de andere. Onderweg brengt de route je ook nog langs de Oude heirbaan en de gerestaureerde watermolen van Dalem.

Ontdek hier de route van 42 km.