Drie korte winterse routes

14 dec 2022

Heel snel genieten van je fietstocht. Heerlijk door de natuur zoeven. Een frisse neus nemen en die benen eens goed laten trappen. En na een uur terug mooi warm thuis. Dat doe je met deze drie korte en pittige routes!

 

Langs de levensader van de Kempen

In het meest noordoostelijke punt van de provincie Antwerpen, tegen de Nederlandse grens, ligt de abdij van Postel als een spirituele oase in een ongerept natuurgebied. Vandaar fiets je langs het Kanaal Dessel-Schoten richting Retie, waarmee je in de vallei van de Kleine Nete belandt, een typisch Kempens landschap met bescheidenlanggevelhoeves en schrale gronden.

Ontdek hier de route van 24 km.

 

Verborgen parels in Middelkerke

In Middelkerke spelen strand en zee de hoofdrol, terwijl je in het mooi geconserveerde Westende de sfeer van elegante vakanties van weleer kunt opsnuiven. Mag het iets rustieker? Spring dan op de fiets en ontdek het hinterland!

Ontdek hier de route van 24 km.

 

Cultuur, geschiedenis en natuur rond Halen

Deze tocht heeft heel wat te bieden. Je fietst langs het mooie Schulensmeer, maakt kennis met het voormalige Sint-Jansbergklooster en met de Donkelhoeve, die in 1969 een voorname rol speelde in de toenmalige tv-serie ‘Wij heren van Zichem’. Brasserie Olmenhof in Herk-de-Stad heeft ook al een historische achtergrond en in het museum van de Slag der Zilveren Helmen verneem je dan weer meer over een stukje lokale geschiedenis uit de Eerste Wereldoorlog.

Ontdek hier de route van 23 km.