De zeven zomertips van Knooppunter

1 jun 2021

Terwijl de lente langzaam vertrekt, sluipt de zomer ongemerkt dichterbij. Een felle zomerzon, warme of zelfs hete temperaturen kunnen het gevolg zijn. Fietsen met zomerweer is puur genieten als je deze tips in je achterhoofd houdt:

 

  1. Neem dubbel zoveel water mee als normaal! Hoe warmer het wordt, hoe meer je zweet en dit vocht moet je blijven aanvullen. Als je een drinkbushouder hebt, kan je die zeker gebruiken. Zo niet, dan zijn korte drankpauzes geen overbodige luxe!
  2. Smeer je gezicht en lichaam regelmatig in met zonnecrème! Niet alleen willen we gekke lijnen op het lichaam vermijden, maar het is ook beter voor je huid. Bedek ook je hoofd, liefst met een fietshelm, maar ook een pet of hoed kan. Zo voorkom je een zonneslag.
  3. Een fietsbroek is erg comfortabel, maar draag daarboven lichte stoffen, idealiter in een witte kleur. In kleren die goed ventileren, kan je lichaam genoeg zweten om oververhitting te voorkomen.
  4. Kan je in de voormiddag al vertrekken? Goed, want dat is het beste moment om te fietsen bij erg warm weer. Gezondheidsexperts raden dan vaak aan om vanaf de middag direct zonlicht te vermijden als dat kan. Het ideale moment om een siësta te houden na je ochtendfietstocht! 
  5. De belangrijkste tip: luister goed naar je lichaam. Krijg je hoofdpijn of voel je je moe, duizelig of ziek, neem dan een rustpauze in de schaduw. De fietsroute blijft wel op jou wachten en in tussentijd kan je extra lang genieten van je omgeving!
  6. Kies een schaduwrijke route in de bossen of een tocht die je langs rivieren, kanalen, meren of zelfs de zee brengt. Als je het dan te warm krijgt, kan je snel de schaduw opzoeken of jezelf verfrissen door je voeten even in het water te houden.
  7. Heb je inspiratie nodig of wil je weten welke routes hiervoor het meest geschikt zijn? Hou dan zeker de volgende nieuwsbrieven in de gaten!