De Schelde is verrassend!

6 mrt 2022

Slingerend door België is De Schelde een topper om te ontdekken met de fiets. Start je graag in Bossuit en fiets je langs beide oevers? Of wat zeg je van een fietstocht bij Berlare waar je maar liefst 20 km ononderbroken de rivier volgt? Het zal sowieso heerlijk vertoeven zijn!

 

De groene Schelde

Vaak wordt uit het oog verloren dat de Schelde, die net als de IJzer en de Leie in Noord-Frankrijk ontspringt, voor een deel ook door West-Vlaanderen stroomt. Ze vormt er de scheiding met Henegouwen en geldt dus ook meteen als taalgrens. Tijdens deze tocht fiets je zowel op de linker- als de rechteroever en bijgevolg de ene keer langs de Schelde, de andere keer 'au bord de l'Escaut'. Helemààl Franstalig wordt het als je tussendoor langs de groene oevers van het Spierekanaal flaneert. Afgeboord met statige bomen zorgt deze korte waterweg voor vaak idyllische plaat(s)jes.

Ontdek hier de route van 50 km.

 

Fietsen tussen Schelde en Donkmeer

Deze tocht start en eindigt bij het bekende Donkmeer. Water vormt trouwens de hoofdmoot, want je fietst liefst 20 km onafgebroken langs de Schelde. Een mooie tussenstop vormt Laarne, met zijn imposante waterburcht.

Ontdek hier de route van 49 km.