De Ronde van Vlaanderen volgend jaar in Antwerpen: onze Knooppuntertips!

22 jun 2016

De Ronde van Vlaanderen start in 2017 in Antwerpen. "Heiligschennis! Men kiest voor het grote geld! De Ronde is niet meer!" De reacties waren op z'n minst heftig. Maar laat ons even abstractie nemen van alle pro's en contra's en gewoon 's inzoomen op provincie en stad Antwerpen. Kunnen we de parcoursbouwers van Flanders Classics misschien enkele Knooppuntertips geven voor de vernieuwde Ronde? Natuurlijk, er ligt heel wat voor het rapen hoor, Wouter Vandenhautte.

 1. Langs parken en rond forten in en rond Antwerpen
  Zoals jullie weten is er iets als een officieuze start en een officiële start. Na de officieuze start trekt het peloton zich langzaam op gang om er pas in te vliegen vanaf de officiële start. Waarom geen lange aanloop langs onder meer het Museum aan de Schelde (MAS), het aantrekkelijke park Spoor Noord om er vanaf de 19de eeuwse parken en forten écht aan te beginnen?

  Bekijk de route en knooppunten.

 2. Fietsen in de Noordertuin van Antwerpen
  We stellen voor om vanaf het centrum in Noordelijke richting te fietsen, tot in het zo genoemde "Versailles van Antwerpen", ofte de groene gemeente Brasschaat. In het peloton zal men er misschien geen oog meer voor hebben, maar knooppuntfietsers kunnen genieten van oude kasteeldomeinen met prachtige dreven en lommerrijke lanen. Laat je onderdompelen in een oase van stilte en groen en vang de glimpen op van exclusieve villawijken.

  Bekijk de route en knooppunten.

 3. Van Sint-Anneke naar Half Maan
  Uiteindelijk moet het toch eens richting Oost-Vlaanderen en de “bergen” van de Vlaamse Ardennen. Wij kiezen voor een oversteek van de Schelde via de Antwerpse Linkeroever, langs Sint-Annaplage en het Sint-Annabos door het Waasland. Eens de industriezones gepasseerd is het zalig fietsen in het overgebleven polderlandschap, met haar bolle akkers en weilanden, afgeboord door populieren. Wie weet worden hier de eerste waaiers getrokken in het peloton? Wij, knooppuntfietsers houden het liever rustig en via het fort van Zwijndrecht krijgen we snel weer Antwerpen in het vizier. Tijd voor een terrasje!

  Bekijk de route en knooppunten.

Stel ook jouw Antwerpen doortocht en tips samen via onze Knooppuntermodule op www.knooppunter.com en deel gerust op onze Facebook-pagina!

 

 

Vind nog meer fietsplezier met de Knooppunter Cafébox! 

Deze fietsbox verzamelt per Vlaamse provincie 6 à 9 unieke knooppuntenroutes, telkens uitgewerkt in een lange en een korte versie. Elke vouwkaart in deze box bevat bondige informatie over wat er te zien en te beleven valt langs het traject: interessante plekken, echte biercafés, authentieke kroegen en brouwerijen die een bezoek verdienen.

Daarnaast vind je in deze box tal van tips om even op adem te komen op een leuk terras of in een restaurant met een hart voor bier. Je verneemt ook waar er op de eindlocatie of in de buurt ervan een leuk terrasje te vinden is waar je bij wijze van après-vélo honderduit kan nagenieten van de tocht die je maakte.

Knooppunter Cafébox -  € 34,99