De Knooppunterkeuze van biersommelier Sofie: La Chouffe in 'Taverne Rembrandt'

12 jan 2017

Zin om in de buurt van de West-Vlaamse hoofdstad Brugge een lekker biertje te drinken in een gezellig kader? Dan is Taverne Rembrandt in Zedelgem een aanrader. En vergeet jezelf niet te trakteren op een lekkere La Chouffe.

Fietsen & genieten in de buurt van Brugge

In Taverne Rembrandt (Torhoutsesteenweg 164, 8210 Zedelgem) kun je niet om de kabouters heen. Waarom kabouters? Omdat de Chouffe-bieren en hun bijhorende mascotte hier in de spotlights staan. Er zit altijd wel een Chouffe-biertje op het vat, terwijl de rest van het gamma op de fles te krijgen is. Zelf het Chouffe-koffielikeurtje is te verkrijgen!

Maar heb je toch liever iets anders? Geen paniek. In het café zijn er nog meer dan genoeg andere mogelijkheden. Je hebt de keuze tussen 130 bieren waaronder heel wat trappisten. In de Rembrandt geniet je bijvoorbeeld van een Chimay met zijn bijhorende kaas of een La Trappe met zijn bekende Trappe-bitterballen.

Wat zullen we drinken?
Zoals je wel al zou raden, kun je hier bijna niet anders dan La Chouffe drinken. Het blonde, frisse bier is het succesnummer van de Ardense brouwerij Achouffe. Uiteindelijk werd het succes nog veel groter dankzij de overname door Duvel-Moortgat.

Waar gaan we daarna naartoe?
In een deelgemeente van Zedelgem ligt het Kasteel van Loppem (Steenbrugsestraat 26, 8210 Loppem). Het domein is vooral bekend van zijn doolhof, maar ook het 19de-eeuwse kasteel met zijn authentieke interieur en rijke kunstcollectie is het bezoeken waard.

Combineer met een Knooppunter-route
Zin in een leuke winterse fietsrit in de buurt van Brugge? Dan is de route Het genot van een Brugse Zot een aanrader. Een 18de-eeuwse herberg in Meetkerke, de Stadwalmolens en het Minnewaterpark liggen op de weg.

Bekijk de route en knooppunten.