De Knooppunterkeuze van biersommelier Sofie: Een Smiske Extra in 'De Carillon'

10 jan 2017

Oudenaarde is een echte bierstad. De Oost-Vlaamse stad had ooit zeventien brouwerijen, vandaag nog altijd vier. Dat komt door de uitstekende kwaliteit van het bronwater in de streek. Biersommelier Sofie Vanrafelgem raadt biercafé De Carillon aan om te genieten van deze lokale bieren. Een gezellig café, pal in het centrum van Oudenaarde.

De Carillon werd ingericht in twee gekoppelde 17de-eeuwse huisjes. De twee charmante, okerkleurige panden zijn binnenin op zijn minst even sfeervol als vanbuiten. Ze werden kort na de eerste Wereldoorlog gerestaureerd. Dat leverde een mooi interieur op, verrijkt met art-decolambrizeringen met bloemmotieven.

Ontdek je liever Oudenaarde live? Dan kan je terecht op het terras met een uitstekend zicht over de Markt. Toch eerder geïnteresseerd in de bierkaart? De lokale bieren krijgen in De Carillon vanzelfsprekend de nodige aandacht. Je geniet er van een Liefmans, een Ename of een Adriaan Brouwer, maar je ontdekt er ook gerstebrouwsels van de Oudenaardse Brouwerij Smisje.
De Carillon - Markt 49, 9200 Oudenaarde

Wat zullen we drinken?
Het Smiske Extra, gebrouwen met water van de Sint-Amelbergabron, is een echte aanrader. De blonde tripel heeft een duidelijke, bittere hoptoets. Ideaal om op een zonnige winterdag te drinken na een leuke fietsrit.

Waar gaan we daarna naartoe?
Het stadhuis van Oudenaarde staat er al sinds 1538. Niet enkel de buitenkant is een streling voor het oog - het gebouw is een schoolvoorbeeld van Brabantse gotiek -, maar ook binnen in het stadhuis valt heel wat te ontdekken. Van prachtige Oudenaardse wandtapijten tot de interactieve tentoonstelling van het Museum van Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen.
Stadhuis Oudenaarde - Grote Markt, 9200 Oudenaarde

Combineer met een Knooppunter-route
Oudenaarde is naast een bierstad ook een echte fietsstad. Zin in een winterse fietstocht door een adembenemend landschap? De route Oudenaarde brouwt het bruin is er perfect voor. Vergeet zeker niet te stoppen bij De Carillon!

Bekijk de route en knooppunten.