De Knooppunterfietsmicrobe!

24 jan 2020

Nu het voorjaar stilletjesaan in zicht is én het officiële wielerseizoen van start gaat, schieten wij bij Knooppunter ook weer op gang. Doe je mee?

 

Kijk je fiets eerst eens na

Stond je fiets al die tijd op stal, check dan eerst of hij nog in conditie is. Heb je de bandenspanning getest? Loopt je ketting gesmeerd? Vergeet niet je lichten ook te testen. Misschien duurt je ritje straks iets langer dan voorzien en fiets je in het donker naar huis. Ben je zelf geen handige Harry of Henriëtte? Hop even binnen bij de fietshersteller.

 

Bereid wat ritjes voor

Want straks breekt de zon door de wolken. Dan wil jij gewoon ... fietsen. Heb je vooraf al wat ritjes uitgestippeld, dan heb je bij vertrek enkel te kiezen. Houd rekening met het feit dat het nu nog wat kouder kan zijn. Een stop in een gezellig eethuisje of een bruine kroeg waar je even kan opwarmen en bijpraten kan je ook voorzien.

 

Begin bescheiden

Misschien maakte je het ook al mee: die eerste rit was net iets te lang. Die laatste kilometers die er te veel aan zijn, kunnen een domper op je fietsvreugde zetten (of op die van je fietspartner). Begin dus eerder met een bescheiden aantal kilometers. De verdere ritjes komen later wel aan bod.

 

En vergeet niet: Knooppunterfietsen is vooral ... genieten!

 

 

 

Zin in meer fietsplezier? Ontdek het Groot Fietsboek Vlaanderen!

Deze fietsgids bundelt de mooiste knooppuntenfietsroutes in Vlaanderen. Bij elke fietstocht hoort een roadbook. Het biedt je alle informatie in de meest compacte vorm: de vermelding van de startplaats, een opsomming van de fietsknooppunten, de afstand tussen die knooppunten en de situering van de bezienswaardigheden en horecazaken onderweg.

€ 25,99 | Bestel nu | Meer info