De favoriete routes van onze fietsexperts

28 jan 2022

Iedere fietstocht is een plezier! Toch heb je eens een route die extra nauw bij je hart ligt. Onze fietsexperts Patrick en Kristien doorkruisen  heel België op hun fiets en bezorgen ons de mooiste routes. Zij hebben ook een route waarbij hun hart sneller doet kloppen. Benieuwd?

 

De favoriete route van Patrick : van Vredesstad naar Heuvelland

Acht dorpjes vormen samen het bekoorlijke Heuvelland. Of je nu rust zoekt in een groene omgeving, geïnteresseerd bent in het oorlogsverleden of gewoon een liefhebber van authentieke smaken en bijzondere cafeetjes, je komt hier altijd aan je trekken. Bovendien start en eindigt deze fietslus in Vredesstad Ieper, sowieso een topbestemming.

Ontdek hier de route van 41 km.

 

De favoriete route van Kristien

Tijdens deze fietstocht gaat het op en neer door berg en dal. Met - toch wel - een lichte voorkeur voor het dal. De aanloop is rustig, met twee van de mooiste RAVeL-routes van België als opwarmer: de L44A en de L45. Je fietst voorbij het circuit van Spa-Francorchamps en vindt met Stavelot en Malmedy ook twee boeiende steden op je weg. Allebei zijn ze fier op hun abdij, opgericht door dezelfde heilige, Remaclus. Bij Waimes verlaat je de oude spoorlijn en moet je iets steviger op de trappers duwen, door bossen en een veengebied. Je fietst in een desolaat en ruig landschap. Wie niet genoeg krijgt van de omgeving, kan een nachtje blijven logeren in een van de charmante hotels of B&B’s waar fietsers meer dan welkom zijn!

 

Ontdek hier de route van 49 km.

Fotografie David Samyn