De Eerste Wereldoorlog ontdekken per fiets

26 Feb 2020

Meer dan een eeuw geleden woedde in onze streken (en ver daarbuiten) de 'groote oorlog'. Heb jij als fietser een bijzondere interesse in dit woelige verleden? Dan kan je met Knooppunter heel gemakkelijk een themaroute uitstippelen. Of nog makkelijker: kies een uitgestippelde route. Hierbij alvast onze drie knooppuntertips!

3 themaroutes in het spoor van WOI

Diksmuide en de Ijzervlakte

Start dit ritje van 25 km in het gehucht Tervate waar de Duitsers het Ijzerfront in 1914 doorbraken. De vooruitgeschoven loopgraven of 'dodengang' geven je een beklemmend beeld van het leed van de soldaten. De Ijzer, de Ijzertoren én het museum: indrukwekkende herinneringen aan een gruwelijke tijd.

Bekijk de route en knooppunten.


In Flanders Fields...

... where poppies grow... Yes, dit is Ieper. Hier nog niet gefietst? Tijd om het nu te doen. Een vlakke rit van 29 km langs de slagvelden van '14-'18 is de ideale combinatie voor de fietsliefhebber die ook de geschiedenis van de streek wil ontdekken. De Vesten rond Ieper, de indrukwekkende witte grafzerken, het Flanders Fields museum,... Toppers. En... Vivaldi is een echt tof 'fietscafé'.

Bekijk de route en knooppunten.


De 'frontzate'

Een tocht van 34 km op de 'frontzate': de verhoogde spoorberm die in '14-'18 diende als buffer toen het front onder water werd gezet. Combineer met een bezoek het Museum aan de Ijzer.

Bekijk de route en knooppunten.

 

Zin om nog meer sporen van 14-18 al fietsend te ontdekken ? Ga hier aan de slag.