Dankjewel, lieve mama!

3 mei 2021

Met een bloemstuk, een ontbijtmand, parfum of chocolade, een fles rosé of een ander geschenkje, hoe ga jij moederdag vieren? Heb je nog niets gepland? Geen probleem, wat dacht je van een mooie fietstocht, gecombineerd met een gezellige picknick? Wij kozen al enkele routes ter inspiratie!

 

1.         Van Horstbier en Hagelandwijn

Rond Aarschot gaan de Hagelandse heuvels geleidelijk aan over in de vochtige beemden rond de Demer. Het gebied bleef lange tijd onbekend, maar vandaag speelt het al zijn historische troeven uit. De 's-Hertogenmolens op de Demer in Aarschot werden in een nieuw kleedje gestopt, het waterkasteel van Horst kreeg een heus bezoekerscentrum en aan de Moedermeule beleef je een stukje boerenleven van weleer. In het centrum van Aarschot werd het voormalige klooster van de Gasthuiszusters omgevormd tot een cultureel belevingscentrum. Zelfs het plaatselijke bier wordt er weer tot leven gewekt: de Aarschotse Bruine.

Ontdek hier de route van 41 km.

 

2.         Kastelen langs de Mandel

Tijdens deze tocht fiets je in de vallei van de Mandel. In Ingelmunster is het nog een bescheiden waterloop. Ze voedt er de omwallingen van het plaatselijke kasteel. Verderop is het natuurlijke karakter van dit riviertje goed bewaard gebleven, zeker richting Wakken. Onderweg kom je langs enkele fraaie kastelen.

Ontdek hier de route van 32 km.

 

3.         Alden Biesen, kastelen, wijn en holle wegen

Het contrast tussen de eenvoud en de rust van het agrarische landschap enerzijds en de grandeur van Alden Biesen, het rococokasteel van 's Herenelderen en het wijnkasteel van Genoels-Elderen anderzijds, is bijzonder groot. Wie onder de indruk is van die historische gebouwen, kan tot rust komen in het golvende landschap met zijn holle wegen en prachtige vergezichten.

Ontdek hier de route van 42 km.