Boechout, Ravels en Zutendaal in de race

26 mei 2020

Op 26 mei 2020 maakte de Fietsersbond haar resultaten bekend over de fietsfaciliteiten in onze Vlaamse steden en gemeenten. Ze koppelde er meteen ook een wedstrijd aan. De best scorende steden en gemeenten maken kans om op 6 oktober 2020 een subsidie van 50.000 euro te krijgen om in fietsvoorzieningen te investeren. Bij de kleine gemeenten gaat het nog tussen Boechout, Ravels en Zutendaal. Laten we deze gemeenten daarom wat beter leren kennen! 


Boechout

Appelen, peren, kersen, pruimen en perziken maken van de Antwerpse gemeente Boechout een echt fruitparadijs. De immense boomgaarden scheppen er het meesterlijke landschap.  Het fruitige fietslandschap vormt dan ook een waar fietsparadijs. Ook karaktervolle kastelen zoals het Hof van Boechout en Kasteel Weyninckhoven zijn een echte troef op deze tocht. 

Ontdek hier de route van 39 km.


Ravels

Al sinds de vele Nederlandse vluchtelingen tijdens de Tweede Wereldoorlog ontvangen de inwoners van de Noord-Limburgse gemeente Ravels mensen met open armen. En dat geldt ook voor de vele fietsliefhebbers in Vlaanderen! Deze fietstocht brengt je langs bossen en vennen. De oude spoorweg ‘het Bels lijntje’ gidst je door deze regio. 

Ontdek hier de route van 52 km.
 

Zutendaal

Het Nationaal Park Hoge Kempen is de tijdloze trekpleister van de Oost-Limburgse gemeente Zutendaal. Je fietst door een knap staaltje natuur, gaande van diepgroene dennenbossen tot prachtige paarsbloeiende heide. Het hart van de Kempen voorziet je van een heerlijke portie Limburgse natuur!

Ontdek hier de route van 49 km.

 

© David Samyn in opdracht van Fietsvakanties in Vlaanderen