Skip to main content

Betoverende kastelen op je volgende fietstocht

17 May 2018

Ervaar op je volgende fietstocht het middeleeuwse en pittoreske Vorselaar omgeven door een bosrijk landschap! Of heb je eerder nood aan een artistieke tocht? Dan is Vlaams-Brabant the place to be! 


In en rond het kasteeldorp (Vorselaar, 35 km of 47 km)

Doorheen het kleine maar mystieke Vorselaar zal je vast en zeker verrast worden op je tocht! De fietstocht start het hartje van de Antwerpse Kempen. In de Bouwelhoeve geniet je van een verfrissend drankje waarna je verder kunt rijden op deze toch wel betoverende tocht.
Het kasteel de Borrekens in Vorselaar is een van de grote redenen om deze tocht betoverend te noemen. Het kasteel voert je namelijk langs een middeleeuws pittoreske omgeving omringd door een bosrijk landschap. In het natuurgebied ’t Schupleer kun je dan weer enkele zeldzame planten bewonderen en een zeer gevarieerde vogelpopulatie spotten. Heel wat om te beleven dus!

Ontdek hier de routes van 35 km en 47 km.

 

Zigzaggen tussen parken en kastelen (Hofstade, 37 km of 53 km)

Eerder zin in een fietstocht in de provincie Vlaams-Brabant? Dan valt er voor de kasteelliefhebbers ook op volgende rit veel te beleven! In Elewijt kun je een duik nemen in het leven van Pieter Paul Rubens door het kasteel van de kunstenaar en zijn vrouw te bezoeken. In brasserie Het Anker kan je dan weer volop genieten van verschillende bieren. Het aanbod varieert elke keer door een systeem van de wisseltap. Elke keer iets nieuws te ontdekken dus!

Ontdek hier de routes van 37 km en 53 km.

 

Zin in meer kastelenroutes? Ontdek hier onze Knooppunterkastelenbox.