ebikes


ebikes

Beleef meer bier met de Knooppunter-bierroutes!

29 apr 2016

Thank God wonen wij in Vlaanderen, waar je op bijna elke hoek van de straat een fantastisch café vindt met de beste bieren ter wereld. Wist je trouwens dat je ook buiten je stamcafé kan genieten van alles wat bier te bieden heeft?
Spring op de fiets en trek er op uit: bezoek een brouwerij, ga naar het biermuseum of maak een boeiende bierwandeling.

Ontdek hieronder de 3 speciale Knooppunter-bierroutes!

 

1. De Knooppunter CORNET-route

In en om Steenhuffel zijn de kastelen niet op twee handen te tellen. Logisch dus dat we je in deze vorstelijke omgeving op pad sturen naar fraaie optrekjes als het Hof te Melis, het Gravenkasteel en het kasteel van Bouchout. En dan is er vooral ook het Kasteel Diepensteyn, waar eind 17de eeuw ene Theodoor Cornet in de kelders zijn bier bewaarde op eiken vaatjes. Niet te verwonderen dus dat het de hedendaagse brouwers van Steenhuffel inspireerde tot de creatie van een Cornet, een volmondig blond bier met eiktoets!

Route: een rondje Cornet (43 km)

Bekijk de route en knooppunten

Inkorting van deze route (26 km):
Bekijk de ingekorte route en knooppunten
 

 

2. De Knooppunter PALM HOP SELECT-route

‘Rode draad’ tijdens deze lus is de Leirekensroute, met zijn oude stationnetjes, heringericht als aantrekkelijk fietscafés. Deze voormalige spoorlijn loodst je door een regio waar hopstaken eeuwenlang het landschap bepaalden. Gemeenten als Asse en Affligem waren in Vlaanderen dan ook de oudste en grootste leveranciers van hop, de belangrijke grondstof voor de productie van bier. Vanaf de jaren '80 verdwenen vele van die hopvelden, maar wél gebleven zijn de brouwerijen. Méér zelfs, her en der krijgt de hopplant weer zijn plaats en hoopt men zo de hopcultuur levend te houden.

Route: Rondje Palm Hop Select (53 km)

Bekijk de route en knooppunten

Inkorting van deze route (36 km):
Bekijk de ingekorte route en knooppunten

 

3. De Knooppunter RODENBACH-route

Al sedert 1821 zijn Roeselare en Rodenbach onlosmakelijk met elkaar verbonden. De brouwerij, die deel uitmaakt van Palm Breweries, is bekend van het gelijknamige bier van gemengde gisting, een zogenaamd 'Vlaams Rood Bruin', dat enkel en alleen in het hart van West-Vlaanderen wordt geproduceerd. Precies in deze regio ga je op pad. Niet toevallig richting Moorslede en Passendale trouwens, dorpen die bekend zijn van WO I maar evenzeer van kazen als Passendale, Brugge Oud en... Brugge Rodenbach.

Route: Een rondje Rodenbach (51 km).

Bekijk de route en knooppunten

Inkorting van deze route (26 km):
Bekijk de ingekorte route en knooppunten